El phishing gairebé es duplica en el darrer any

Compartir

Segons l’informe publicat per Kaspersky Lab, en aquest darrer any, 38 milions d’usuaris han estat víctimes d’aquests enganys a Internet, dels quals només el 12% van rebre la trampa a través del correu electrònic.

Kaspersky Lab ha publicat el seu informe “L’evolució dels atacs de phishing de 2011 a 2013”, en el qual s’hi constata l’augment del phishing en els darrers mesos, que l’ha portat a duplicar la xifra de víctimes en l’últim any, passant de 19,9 milions d’afectats a 37,3 milions.

La tècnica del phishing consisteix en simular un lloc web legítim per a obtenir dades sensibles de l’internauta, com ara codis d’accés al seu servei de banca online, números de tarja de crèdit, i codis de validació d’operacions bancàries. Per atraure l’internauta al lloc fals s’empren diversos estratagemes, com ara missatges fraudulents de correu electrònic o altres llocs web falsos que serveixen d’esquer.

Un cop aconseguides les dades, aquestes passen a formar part d’immenses bases de dades que es venen a l’engròs, o bé explotades directament per a buidar els comptes bancaris dels afectats o enviar més phishing a través dels seus comptes de correu.

De fet, una dels dades aportades per l’estudi de Kaspersky és que ara només un 12% dels internautes afectats per phishing ho han estat a través del correu electrònic, mentre que el 88% restant correspon a altres formes de contagi com ara enllaços en programes de missatgeria instantània o en llocs web.

Entre els serveis online preferits pels ciberdelinqüents per a les estafes de phishing hi trobem a Yahoo!, Google, Facebook i Amazon. Pel que fa a la distribució geogràfica, Rússia, Estats Units, Índia, Vietnam i Regne Unit són els països des dels que s’han realitzat la majoria dels atacs, mentre que Vietnam, Estats Units, Índia i Alemanya sumen el nombre més gran de víctimes.

Segons els responsables de Kaspersky, el phishing ha evolucionat de tal manera que “el volum dels atacs ha arribat a un nivell tan elevat que s’ha de considerar com una categoria pròpia, donada l’amenaça que aquests atacs suposen”, mentre que fins ara ha estat considerat com una variant dels correus electrònics de spam clàssics.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: