El Pla PIMESTIC genera 108 M€ d’inversió per implementar projectes TIC en les empreses catalanes

Compartir

CatalunyaPresentat el seu balanç 2010, que recull un resum de les actuacions realitzades des dels seus inicis l’any 2007 així com de l’impacte que han tingut aquestes actuacions arreu del territori, es constata entre altres coses que malgrat la crisi, el 65% de les empreses orientades ja han implementat o bé estan implementant alguna de les actuacions suggerides pel servei d’orientació. El balanç es pot descarregar des d’Internet.

Nota de premsa – El pla PIMESTIC, impulsat per la Generalitat de Catalunya per millorar la competitivitat de les empreses catalanes mitjançant l’ús de les TIC, acaba de presentar els resultats de les seves actuacions al llarg de tres anys, des del 2007 al 2010.

Sobre un total de 14,5M€ dedicats a ajuts per a la implementació de projectes TIC, s’ha obtingut una inversió generada de 102 M€, és a dir, un 700% de rendibilitat sobre la inversió realitzada. I, pel que fa al servei d’orientació, amb una inversió realitzada de 600.000 €, s’ha obtingut un 1000% de rendibilitat, que correspon a una inversió induïda de 6M€. En total una inversió generada de 108M€.

El gener de 2008 es va posar en marxa per primer cop el servei d’orientació PIMESTIC. A desembre de 2010, ja l’han sol·licitat un total de 1.786 empreses (prop de 50 peticions mensuals). El servei d’orientació PIMESTIC posa a l’abast de les PIMES catalanes, per assessorar-les en temàtiques TIC, una xarxa de 86 experts homologats i distribuïts arreu del territori. En aquest sentit, una dada molt positiva és que el 65% de les empreses orientades ja han implementat o bé estan implementant alguna de les actuacions descrites en l’informe lliurat i, concretament, el 22% d’aquests casos s’han beneficiant d’algun dels ajuts o subvencions disponibles per a aquestes implementacions. És també una tasca principal dels orientadors PIMESTIC informar a les empreses dels ajuts que disposen a l’hora de posar en marxa els seus projectes TIC.

A més, el pla PIMESTIC ha organitzat 252 jornades de sensibilització i formació arreu del territori, entre genèriques, temàtiques i sectorials, que han comptat amb una assistència de més de 10.000 persones. Cal destacar que, segons les enquestes de satisfacció recollides a les jornades, un 92% dels assistents afirmen que la jornada els ha fet veure les possibilitats que ofereixen les TIC en la millora de la seva empresa i el 44% dels casos asseguren que tenen pensat contractar un assessor PIMESTIC per aprofundir en la temàtica.

En l’àmbit de la difusió del pla, el web www.pimestic.cat ha rebut l’any 2010 més de 49.000 visites (un 10% més que l’any anterior). Aquest web és el centre neuràlgic del pla PIMESTIC i recull totes les actuacions i recursos Pimestic, com per exemple guies, vídeos, entrevistes de casos d’èxit, contractes TIC, autodiagnosi TIC, etc., així com l’agenda de cadascuna de les jornades que es duen a terme.

Durant aquest any també s’ha continuat fent difusió i promoció de l’EinesTIC, el paquet informàtic en programari lliure per a autònoms i microempreses destinat a cobrir els requeriments bàsics en la gestió de la seva empresa. A més, 6.794 empreses ja s’han descarregat en línia el programari i més de 4.700 n’han rebut el DVD amb la versió 1.0 . Cal destacar també la important xarxa de col·laboradors arreu del territori que ajuden a la difusió, promoció, formació i suport entorn el programari: 18 entitats, entre associacions empresarials i col·legis professionals, i 41 empreses del mateix sector TIC.

Com a conclusió general del balanç de l’execució del pla PIMESTIC destaca el gran nombre de PIMES que està abordant nous projectes d’adopció de les TIC dins dels seus processos productius gràcies a les diferents actuacions del pla.

Les empreses que han participat en el pla PIMESTIC destinen la major part del seu pressupost TIC a la inversió, un 59%, mentre que la despesa suposa el 41%.

De l’èxit del pla PIMESTIC es desprèn que s’han superat les expectatives de participació de les PIMES catalanes en les actuacions desenvolupades i amb molt bons índexs de satisfacció.

El document de balanç complet es pot consultar a l’àrea de descàrregues del web

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)