El port? til que li demano a Apple

Compartir

M’estranya molt que Steve Jobs i els seus nois no li hagin tret ja més suc a la interfície multitàctil introduïda amb l’iPhone i l’iPod Touch. Microsoft ho ha intentat amb Surface, però com sempre a la companyia de Redmond a remolc dels primers que han llançat aquesta tecnologia, de manera poruga i dirigida al mercat més pudent, l’empresarial però a més amb uns preus prohibitius. En canvi, Apple ha apostat per una línia de consum dirigida a les masses, malgrat que com sempre amb aquesta imatge d’exclusivisme que tenen els seus gàdgets.


Guillem AlsinaGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – I malgrat aquestes iniciatives i les que han seguit (HTC amb el seu Touch per exemple), estic convençut que la tecnologia multitàctil es troba a dia d’avui prou madura i infrautilitzada com per passar ja a majors. I com és Apple la que sempre s’atreveix a llançar aquests aparells, em permeto fer una mena de carta als reis encara que ens acostem a l’estiu, o el típic desig que es demana a una estrella fugaç: un portàtil amb tecnologia multitouch.

La màquina que tinc en ment s’assembla a un Tablet PC, que pot operar amb un teclat físic però també amb un de virtual només des de la pantalla. M’agradaria a més que aquest aparell reprengués el camí ja oblidat pels Tablets del món PC genèric com és el de permetre la separació completa entre el teclat i el monitor, de manera que tot el maquinari útil quedi al costat d’aquest darrer podent reduir el seu pes per a l’operativa en format Tablet. La connexió per treballar es faria sense fils a través de Bluetooth.

Per a l’escriptura hauríem de poder utilitzar un punter o stylus per escriure a mà alçada, o bé un teclat virtual tàctil al més pur estil iPhone. El monitor també hauria de comptar amb alguna mena de suport o palanca per poder-lo posar en angle de 120 graus (més o menys) respecte al teclat per poder treballar-hi com amb un portàtil normal.

M’he permès fer un petit fotomuntatge (encara que això del retoc fotogràfic no se’m dóna gaire bé) de com podria ser el resultat final:

Com concebo jo el portàtil multitàctil

No hi ha gaire secret: es pren l’iPhone i s’hi incrusta l’escriptori del Mac OS X després d’haver-hi fet uns lleugers retocs. A la següent imatge, la meva idea del que ha de ser el teclat virtual.

Novament, sense gaires secrets.

Torno altre cop sobre les meves passes: com és que no tenim encara un aparell així? No vull sobrevalorar la meva proposta però, francament, més que esperar que Apple tingui els ingredients per quelcom semblant a la seva cuina de Cupertino, crec que ho té al forn. Per a quan ho podré tastar? ¡qui lo sà!