El portàtil més barat del món: 27 euros

Compartir

CibersociedadEl Govern de l’Índia ha presentat aquest divendres l’ordinador portàtil més barat del món, que costa uns 35 dòlars (27 euros) i que compta amb una pantalla tàctil, i ha anunciat negociacions amb fabricants mundials.

Col·laboradors – El ministre de Desenvolupament de Recursos Humans de l’Índia, Kapil Sibal, ha estat l’encarregat de presentar el portàtil de baix cost dissenyat per a estudiants, i ha indicat que el seu Ministeri ha començat a negociar amb fabricants mundials per encetar la producció massiva d’aquests equips informàtics.

Hem arribat a una etapa [de desenvolupament] en la qual en l’actualitat, la placa base, el xip, el processador, la connectivitat, tots ells costen de manera acumulativa prop de 35 dòlars, inclosa la memòria, la pantalla, tot”, ha explicat Sibal en una roda de premsa.

El ministre ha indicat que l’ordinador conté navegadors d’Internet, un lector d’arxius en format PDF i suport informàtic per a videoconferències, però el seu maquinari fou creat amb prou flexibilitat com per a incorporar nous components d’acord amb les necessitats de l’usuari.

Sibal ha explicat que el portàtil, que funciona basant-se en el sistema operatiu Linux, un programari lliure i la llicència del qual també ho és, seria introduït a partir del 2011 en les institucions d’educació superior, però que s’intentarà reduir encara més el seu preu, en un principi a 20 dòlars (15,45 euros) i finalment a un preu de 10 dòlars (7,27 euros).

L’aparell informàtic ha estat desenvolupat per equips d’investigació dels dos principals instituts tecnològics de l’Índia, l’Institut Indi de Tecnologia i l’Institut Indi de Ciència. L’Índia gasta prop d’un 3% del seu pressupost anual en educació i ha millorat les seves taxes d’alfabetització que superen el 64% de la seva població, estimada en 1.200 milions d’habitants.

Malgrat tot, alguns informes han mostrat que molts estudiants tenen dificultats per a llegir o escriure, i la major part de les escoles estatals té instal·lacions inadequades.

Font

NoticiasDot.com

Guillem Alsina