El president de Kingston prediu com serà el mercat de les memòries en aquest 2012

Compartir

L’adopció massiva de la tecnologia SSD en els discos durs com a substituta de les tecnologies mecàniques tradicionals a partir de la segona meitat de l’any, i les vendes de tablets i ultrabooks, marcaran en gran mesura l’evolució d’aquest sector.

John Tu (esquerra) al costat de David Sun, fundadors de Kingston

John Tu (esquerra) al costat de David Sun, fundadors de Kingston

John Tu, president i cofundador de Kingston Technology, el major fabricant independent de productes de memòria del món, ha presentat les seves previsions per al 2012 sobre el mercat de dispositius de memòria: adopció massiva de la tecnologia SSD, millors pràctiques per a la prevenció de pèrdua global de dades i una evolució en la manera i el lloc on els consumidors estan guardant les seves dades personals.

L’emmagatzemament en SSD arriba al punt crític

En el 2011 les vendes de memòries SSD van experimentar un creixement constant, gràcies especialment a l’interès dels “consumidors informats”, i no només dels usuaris més entusiastes. Molts d’ells van considerar el valor afegit que suposa afegir SSD als components d’un ordinador. Les memòries SSD ja no es consideren una millora d’alt nivell, sinó un complement essencial. Kingston ha estat sempre pioner en acostar aquesta tecnologia al consumidor, fent-la accessible i de fàcil adopció, especialment amb les solucions en pack i preus competitius que ofereixen en la gamma V200. Els actuals esforços dels fabricants per aconseguir el cost d’1 dòlar per GB en els xips Flash signifiquen un punt d’inflexió per als SSD i en la segona meitat del 2012 s’arribarà al punt crític pel que fa a l’adopció massiva dels SSD.

El desastre provocat per les inundacions a Tailàndia continuarà afectant l’escassetat d’unitats de disc dur fins almenys el segon trimestre del 2012, fet que accelerarà la demanda de SSD per part dels fabricants originals d’equips, especialment en el sector dels portàtils ultrafins. Això també portarà al sector corporatiu a replantejar-se les seves adquisicions i començar a invertir en solucions més fiables i adequades a llarg termini. A mesura que les SSD continuïn oferint un major retorn d’inversió (ROI) en rendiment i durabilitat, les empreses optaran per elles com a alternativa a l’hora d’actualitzar o millorar els seus sistemes.

Kngston V+200 de 240 GB.

Major necessitat d’emmagatzemament per als tablets i portàtils ultrafins

Es preveu que les vendes mundials de tablets pugin a 326,3 milions d’unitats per a finals del 2015. Al mateix temps, l’increment de continguts d’alta qualitat que es consumeixen en dispositius mòbils continuarà impulsant la demanda d’espai addicional per a emmagatzemament.

Els usuaris de tablets que no inclouen ports per a tarja estan ja experimentant limitacions d’emmagatzemament que els obliguen a decidir el què han d’esborrar i el que poden guardar en els seus dispositius. Això ha contribuït a crear una nova gamma de dispositius d’expansió d’emmagatzemament sense cables, com el Wi-Drive de Kingston, que no només ofereix una manera senzilla d’emmagatzemar i accedir als continguts sense necessitat d’una connexió física, també permet compartir-los amb diversos usuaris al mateix temps.

Per a aquells que si que compten amb ranures per augmentar l’emmagatzemament, Kingston compta amb una gamma de solucions ajustada a totes les seves necessitats, des de targes microSDHC i SDHC d’alta capacitat a petites unitats Flash USB com la DataTraveler Micro, totes elles pensades per als mercats de tablets i smartphones.

Estalvi de temps en les transferències amb USB 3.0

Aquest estàndard ja es troba al mercat, i pensem que s’inclourà en la gran majoria dels nous sistemes que es venguin en el 2012. Ja hem vist que el seu usuari no es limita als consumidors més entusiastes. Avui, l’usuari mitjà es descarrega continguts d’alta qualitat per a compartir-los, manipular-los i gaudir-ne. Les darreres unitats USB 3.0 compten amb nous controladors d’alta velocitat de 8 canals i tenen capacitats de fins a 256 GB. No només pot ser la solució perfecta per augmentar l’emmagatzemament, sinó que ofereix unes velocitats de transmissió fins a 10 vegades superiors.

Memòria d’alt rendiment: creixement de l’overclocking i el gaming en el PC

D’acord amb l’empresa d’investigació John Peddie Research, s’espera que el mercat mundial de maquinari per a gaming en PCs creixi un 6% fins abastar els 34.000 milions de dòlars en el 2012. Aquesta tendència ja s’ha vist reflectida en el creixement de més del 60% de les vendes en la regió d’EMEA de la gamma de memòria d’alt rendiment Hyper X al llarg del 2011.

El processador X79 d’Intel ha suposat un canvi radical en el mercat de la memòria. Gràcies a les seves capacitats en quad channel, JEDEC convertirà els 1600MHz en especificació oficial en el 2012, fet que al seu torn significarà que més usuaris voldran augmentar de nivell. Així mateix, veurem que la capacitat mitjana dels sistemes passarà als 4 GB com a estàndard en el 2012. El rendiment en els equips informàtics és un sector de creixement en el qual es recomana una presència activa de tots els partners.

Urgeix un reforç de la política, formació dels treballadors i estàndards globals sobre seguretat de dades

La pèrdua de dades confidencials és un fenomen preocupant. Una recent enquesta realitzada per Kingston i l’Institut Ponemon ha confirmat la creixent necessitat de les empreses per confiar en productes USB més segurs i per reforçar les polítiques de seguretat i guies per al tractament de dades fora de la xarxa.

Segons l’enquesta, gairebé dues terceres parts de les companyies europees han patit pèrdues de dades confidencials degut a la pèrdua de memòries Flash USB. L’estudi confirma que moltes empreses estan ignorant el risc d’utilitzar memòries USB sense encriptar, i no han implantat polítiques de seguretat apropiades per a l’ús de les memòries USB.

Les memòries USB segures són només part de la solució. És també essencial cuidar la seguretat en el punt final i introduir polítiques de formació en millors pràctiques, conscienciació i procediments a la plantilla. Tots aquests elements són necessaris per tenir èxit en l’establiment d’una política de prevenció de dades confidencials. Igualment, hauran de ser establerts uns estàndards globals i unes fortes legislacions de protecció de la privacitat de les dades, a més d’assegurar un potent reforç, que inclogui la detenció dels culpables.

L’èxit en la prevenció de la pèrdua de dades només s’aconseguirà si el triangle de seguretat que formen la tecnologia, conformitat i comportament dels usuaris és implementat i reforçat amb rigor al llarg del 2012.

El Cloud dirigirà la virtualització

La consultora Gartner considera que el Cloud Computing amb prou feines ha fet alguna cosa més que donar les seves primeres passes en el 2011 i, al mateix temps, preveu que els grans proveïdors corporatius es dedicaran plenament a oferir una àmplia gamma de serveis en Cloud. Tant en l’esfera privada com en la pública, les ofertes de Cloud, i els centres de dades que les allotgen, continuaran considerant la virtualització com un element clau per aconseguir una eficàcia òptima del maquinari.

Els dispositius virtuals requereixen d’una provisió de memòria suficient per allotjar aplicacions estables i eficaces, i l’imminent estàndard JEDEC provocarà un augment de les vendes de 8 GB per satisfer específicament aquests requeriments.

Un altre desenvolupament serà el llançament d’una nova tecnologia de memòria de servidors, que permetrà instal·lar en ells una major capacitat. Gartner preveu un creixement mundial del 7% en el mercat dels servidors, en el qual l’increment a Europa de l’Est serà fins i tot més gran, arribant fins al 22%. Veurem una tendència que mostrarà que les empreses s’allunyen dels tradicionals servidors oferits pels fabricants originals d’equips a mida, que els fabricats a mida guanyen en popularitat i acceptació. Kingston està perfectament alineat amb els seus partners per oferir-los les solucions de memòria que necessiten.

Les SSD també guanyaran terreny en el mercat dels servidors i centres de dades. Aquest segment de mercat ha desenvolupat prou confiança en la tecnologia SSD com per a considerar el reemplaçament dels seus discos durs. Els alts resultats en l’IOP mostren que les SSD són molt més adequades per a l’entorn dels servidors que els HDD. Els darrers models de SDD amb base MLC són molt més econòmics i tenen una capacitat més que suficient per reemplaçar fins a 200 HDD d’alt rendiment dels que són emprats normalment en configuracions RAID. El seu increment en l’estalvi d’energia i optimització del rendiment operatiu farà que els SSD es converteixin en una inversió prioritària en aquest sector en el 2012.

L’oferta de Kingston en el camp de les SSD continua creixent, passant de les unitats de format preestablert a solucions basades en les necessitats del client. És un mercat en el qual la companyia hi té posades grans expectatives.

Conclusió

Aquest 2011 ha estat un any sense precedents, en el qual l’economia s’ha enfrontat a seriosos desafiaments, i continuarà fent-ho en el 2012, però a Kingston hem superat ja molts temps difícils i seguirem fent-ho, creixent i reforçant-nos mitjançant l’ús d’una ètica empresarial òptima i sòlida. El 2012 oferirà moltes oportunitats, i tenim confiança en què tant Kingston com els nostres partners estaran molt ben preparats per treure’n el màxim partit.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: