El primer cable USB 3.0?

Compartir

Estava previst que els primers dispositius que emprin aquesta especificació surtin a la venda en el 2010. De moment no podrem aprofitar tota la velocitat que ens pot proporcionar aquest cable i, pitjor encara, persones sense escrúpols podrien aprofitar l’avinentesa per vendre dispositius inferiors com a USB 3.0 .

Redacció – El lloc web USBfever ha posat a la venda per 9,99 Dòlars un dels primers cables USB 3.0 que podem trobar en el mercat (més 2,99 Dòlars d’enviament). Aquesta nova revisió de l’especificació USB, anomenada també SuperSpeed, permet una transferència de dades fins a 10 cops més ràpida que l’actual USB 2.0 .

L’aparició d’aquest cable planteja una qüestió: com podem aprofitar la velocitat que ens permet aquest cable si encara no disposem de controladores capaces de suportar-la? està previst que aquestes surtin al mercat en el 2010.

Tot i que el cable posat a la venda per USBfever sembla totalment legítim, podria ser que en els propers mesos es produís una petita allau de dispositius que anunciïn falsament ser compatibles amb l’USB 3.0, proporcionant en realitat velocitats d’USB 2.0 o fins i tot d’1.1 . El fet de què un dispositiu sigui compatible no implica que tregui tot el suc de la velocitat màxima, ja que un aparell que disposi d’un connector USB 2.0 podrà ser connectat a una interfície USB 3.0 com ja ho pot ser a una 1.1, però la velocitat màxima sempre queda limitada a la del més lent.

Davant d’aquesta possibilitat, l’única recomanació possible és que si volem comprar un aparell que proclama ser compatible amb USB 3.0, en primer lloc valorem si realment necessitem pagar l’augment de preu que això pot suposar, en segon lloc que sigui d’una marca que coneguem i sigui de la nostra confiança i, finalment, que el comerç o venedor que ens ho subministri, també sigui de la nostra total confiança.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)