El primer SnapDragon de doble nucli neix per enfrontar-se als Intel Atom

Compartir

MaquinariVídeo d’alta definició, acceleració 3D nativa i GPS integrat en el mateix xip són les principals característiques d’aquests micros que neixen amb la vocació d’equipar als principals smartphones del mercat al mateix temps que per fer la competència als Intel Atom en el segment dels netbooks i els nous tablet PC multimèdia nascuts a l’ombra de l’iPad.

Redacció/Agències — Qualcomm ha anunciat l’èxit en les proves dels seus primers xips SnapDragon de doble nucli. Les solucions Mobile Station Modem (MSM) MSM8260 i MSM8660 integren dos dels nuclis millorats de l’empresa amb un funcionament de fins a 1.2 GHz. Les solucions MSM8x60, dirigides a telèfons intel·ligents avançats (smartphones), consisteixen en conjunts de xips de tercera generació de la plataforma SnapDragon de l’empresa, que ja s’utilitza en telèfons intel·ligents, equips tablet i smartbooks als mercats de tot el món.

"La primera generació de xips SnapDragon va definir un nou estàndard per a telèfons intel·ligents i smartbooks avançats, i les nostres solucions de segona generació ja s’entreguen en grans volums", va afirmar Steve Mollenkopf, vicepresident de Qualcomm i president de Qualcomm CDMA Technologies. "Estem molt entusiasmats amb la innovació que ja aguaita en els nostres clients, que comencen a dissenyar productes basats en els nostres conjunts de xips de doble nucli MSM8260 i MSM8660".

MSM8260 per a HSPA+ i MSM8660 per a multimode HSPA+/CDMA2000 1xEV-DO Rev. B ofereixen dos nuclis millorats amb un funcionament de fins a 1.2 GHz per a alts nivells de rendiment en aplicacions web i multimèdia, el que inclou una potent GPU amb motors d’acceleració 3D/2D per a Open GLES 2.0 i Open VG 1.1, codificació/descodificació de vídeo 1080p (HD, alta definició), motor d’àudio de baix consum exclusiu, GPS de baix consum integrat i compatibilitat per a pantalles WXGA de 24 bits i 1280×800 de resolució.

La línia de solucions de xips SnapDragon de Qualcomm inclou:

  • Productes de primera generació: QSD8x50 amb nucli millorat d’1 GHz

  • Productes de segona generació: MSM8x55 i QSD8x50A amb nucli millorat d’1 GHz, incloent optimitzacions multimèdia i nucli millorat d’1,3 GHz, respectivament

  • Productes de tercera generació: MSM8260, MSM8660 i QSD8672 amb arquitectura de doble CPU que ofereix nuclis millorats amb funcionament d’1,2 GHz i 1,5 GHz, respectivament

Les solucions SnapDragon de tercera generació ofereixen doble nucli per a un màxim d’1,2 GHz en telèfons intel·ligents avançats (smartphones).

Es desconeixen dates de sortida al mercat d’aquests productes.

Guillem Alsina