El primer tablet ARM amb Windows 8 serà d’Asus basat en xip nVIDIA

Compartir

La plataforma Tegra 3 equipa el primer tablet amb arquitectura ARM que usarà Windows RT com a sistema operatiu, i es tracta d’un “transformable” d’Asus.

Presentació del nou tablet amb Windows RT al Computex

Presentació del nou tablet amb Windows RT al Computex

Ambdós fabricants, Asus i nVIDIA, han anunciat a través del blog d’aquesta darrera el que s’ha convertit en el primer dispositiu presentat que funciona sota Windows RT, l’edició per a la plataforma ARM de Windows 8.

El marc triat per a la presentació d’aquest aparell ha estat la fira Computex que s’està celebrant aquests dies a Taipei, i que atrau bona part de la indústria tecnològica.

El xip sobre el qual es basa és un Tegra 3 de quatre nuclis fabricat per nVIDIA, i a més de funcionar com tablet amb pantalla tàctil, pot ser també ancorat a un dock amb teclat, amb la qual cosa es converteix en un netbook convencional amb pantalla de 10,1”.

Aquest model és, de moment, una simple “preview”, un avançament del que ens vindrà i del qual no s’ha donat a conèixer ni tan sols el preu. No és la primera vegada que Asus mostra en públic un dispositiu que no sortirà de manera immediata al mercat.

De fet, el format tampoc és nou; l’Eee Pad Transformer ja permetia l’ancoratge del tablet a la base de teclat, i el nou dispositiu presentat no és més que anar un pas més enllà en aquest plantejament… i amb Windows.

Per a aquells que estiguin pensant en adquirir un tablet híbrid amb Windows RT per a substituir un netbook o tablet, o per ocupar el lloc d’un ultrabook, recordar que la versió per a ARM de Windows no serà compatible cap enrere amb aplicacions de Windows per a plataforma x86. Per tant, no es podrà executar un OpenOffice, un Chrome o un VLC fins que aquests no hagin estat migrats i reescrits emprant les APIs Metro de la nova interfície.


Tant Asus com nVIDIA indiquen que, per a la construcció d’aquest tablet híbrid, han estat treballant en estreta col·laboració amb Microsoft.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: