El primer terminal de Motorola en l’era ‘Google’ serà molt obert

Compartir

Els posseïdors d’un Moto X ho tindran fàcil per instal·lar en el dispositiu una ROM que no sigui la que ve de fàbrica, gràcies a un bootloader que es podrà obrir.

El nou Motorola Moto X

El nou Motorola Moto X

Després de la presentació del Moto X, el primer smartphone de Motorola un cop aquesta ha entrat plenament en la seva nova ‘era Google’ com a filial de la companyia del cercador, Punit Soni -vicepresident de Gestió de Producte per a Motorola Mobility-, ha informat a través del seu compte en Google+ d’un aspecte del terminal que no havia estat explicitat durant la seva presentació i que, sense cap mena de dubte, farà feliç a molta gent: el bootloader del terminal (el firmware encarregat de fer arrancar el sistema operatiu) serà ‘unlockable’, el que significa que podrà ser obert.

Almenys, així serà -seguint les paraules del mateix Soni- per a les edicions de les operadores Sprint, US Cellular, T-Mobile (les tres nord-americanes), i Rogers (canadenca). Addicionalment, la marca també oferirà una edició per a desenvolupadors als Estats Units, i una altra més específica per a Verizon Wireless.

Això significa que al Moto X serà molt fàcil canviar-li la ROM per una altra de ‘cuinada’ a mida i que, per tant, aquest terminal pot fàcilment convertir-se en un dels preferits de la comunitat modder. El gest de Motorola, a més, pot guanyar-li simpaties entre la comunitat techie (en general, amants de les noves tecnologies i més concretament dels gàdgets).

Una altra afirmació remarcable de Punit Soni a través de Google+ és que els plans de la companyia per a la botiga en línia Google Play encara estan per ser anunciats, per la qual cosa gairebé podem donar per vàlid el rumor -o, més aviat, la vox populi– que afirmava que hi hauria una versió per a la botiga de dispositius Android oficial de Google.

Actualització: com ens fa notar un dels nostres companys de redacció, Punit Soni dóna un llistat d’operadores, el que significa que potser en altres aparegui amb el bootloader tancat. Igualment, és probable que en la seva aparició a la Google Play aquest element sigui desbloquejable.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: