El problema de recepció de l’iPhone 4 podria ser solucionat amb una actualització de firmware

Compartir

iPhoneApple no dóna cap informació sobre el problema que pateixen a l’antena els nous iPhone 4, i que els fa perdre totalment la cobertura si s’agafen d’una manera determinada. Steve Jobs ni tan sols reconeix el problema, malgrat que per les seves paraules en un missatge de correu a un client, es pot desprendre que ben aviat hi haurà actualització de firmware per al nou aparell que solucioni el problema “inexistent”.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Finalment no sembla que hi hagi d’haver un canvi de terminal per als posseïdors del nou iPhone 4 als Estats Units. Simplement, i de moment, l’hauran d’agafar d’una altra manera en què no toquin la part que allotja l’antena, encara que els sigui incòmode.

Per les explicacions que han transcendit a la premsa aquests dies, sembla que si es toca amb la mà una determinada part del smartphone de la companyia de Cupertino, aquest perd totalment la cobertura. L’origen del problema es trobaria, segons les mateixes anàlisis realitzades per terceres parts (almenys, fins a on jo sé) en que el telèfon busca sistemàticament la banda amb una millor cobertura, i en fregar amb la mà "l’àrea sensible" de l’antena, s’estaria deformant aquesta, variant-ne les lectures, confonent l’aparell i, com a resultat, perdent totalment la connectivitat.

Apple no sembla haver reconegut el problema de manera oficial, i l’única dada que ha publicat en aquests dies referent al seu nou telèfon és que ha aconseguit la xifra d’1,7 milions d’unitats venudes. Steve Jobs tampoc acceptava l’existència d’un problema en el telèfon, fins que en la resposta via correu electrònic a les preguntes d’un client sobre el tema, ha deixat a entendre que en els propers dies hi haurà una solució… a un problema que, segons ell, no existeix.

Pel que ha transcendit en diversos mitjans, Jobs va afirmar en el missatge: "There is no reception issue. Stay Tuned" (no hi ha problemes de connexió. Estigues atent). El que se’n pot desprendre és que d’aquí a pocs dies hi haurà una actualització de firmware que modifiqui el comportament de la cerca de banda.

Un altre punt a favor d’aquesta hipòtesi és que és impossible pensar que als enginyers d’Apple se’ls hagués pogut passar per alt aquest problema durant les fases de disseny i testeig, i menys encara en els tests de qualitat duts a terme pel fabricant (Foxconn). Si fos un problema de maquinari, costaria milions la seva solució, i de ben segur que els llocs de treball de moltes persones vinculades amb la realització d’aquests tests tant a Apple com a Foxconn haguessin penjat d’un fil, pel que és més probable que hagi estat un problema que, possiblement, s’hagi detectat amb anterioritat al llançament, però que no s’haja corregit per no retardar la sortida al mercat i guanyar temps per a desenvolupar un pegat efectiu.

A l’iOS 4.1 li poden quedar, doncs, poques hores per sortir al carrer.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina