El projecte GNU també té alternativa a Skype

Compartir

No s’han donat a conèixer encara dates de sortida d’un projecte que empra com a trampolí a GNU SIP Witch, i al qual només li mancarà l’elaboració d’un client multiplataforma per a desktops i dispositius mòbils.

Redacció – Fins ara, el projecte GNU no havia presentat una alternativa al popular sistema de comunicacions Skype, però aquesta es materialitza amb GNU Free Call el qual, seguint la filosofia del projecte, empra protocols oberts i construeix un sistema descentralitzat, al contrari que els seus competidors.

De moment no disposem encara d’un client, ja que només s’ha presentat una declaració d’intencions pública sobre els objectius del projecte. Aquests passen per estendre el programari GNU SIP Witch (un servidor de VoIP que empra el protocol estàndard SIP) fins que comprengui un sistema de programari tan fàcil d’usar com Skype, descentralitzat, multiplataforma i que pugui garantir l’anonimat dels usuaris.

La descentralització i l’anonimat són punts bàsics necessaris per a construir un sistema que puguin emprar, per exemple, activistes polítics en països sotmesos a sistemes dictatorials, o bé en el contacte amb entitats davant les quals es vol mantenir l’anonimat. La possibilitat de muntar xarxes independents permet, a més, que les infraestructures de comunicacions no caiguin completament en el cas d’una catàstrofe, de manera que si un servidor no funciona, sempre que tinguem línia d’accés a un altre servidor, podrem continuar comunicant-nos.

Aquesta iniciativa es vol portar tant a les principals plataformes desktop com als nostres telèfons mòbils, cosa que serà possible gràcies a la disponibilitat del codi font pròpia dels projectes lliures.

Pel que fa a dates per a què puguem veure les seves primeres passes, aquestes no s’han donat a conèixer però queden probablement més allunyades en el temps, ja que la construcció d’un client multiplataforma amb una interfície d’usuari senzilla i funcional no és una tasca ràpida i fàcil, i menys en aquesta mena de projectes.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)