El serial de l’“iPhone 4G” arriba fins la policia

Compartir

iPhoneL’editor de Gizmodo, el blog que va publicar en exclusiva les imatges del que se suposa està destinat a ser el proper iPhone, va patir un “raid” en el qual li foren confiscats ordinadors i dispositius d’emmagatzemament, en un esforç per saber com va arribar aquest prototip a les mans d’aquesta publicació en línia especialitzada en gàdgets electrònics.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La setmana passada parlàvem de la filtració a la premsa a través de la publicació especialitzada en noves tecnologies Gizmodo, d’un possible prototip de la propera generació d’iPhone d’Apple que, suposadament, un enginyer de la companyia de Cupertino havia deixat oblidat en un bar de San José (Califòrnia). Aquest prototip hauria arribat d’alguna manera a les mans dels editors de Gizmodo, que en un ampli reportatge fotogràfic van donar a conèixer els detalls del nou model de smartphone d’Apple.

Aquests darrers dies s’han conegut més detalls de com va arribar el suposat iPhone 4G (com se l’ha batejat popularment, juntament amb la denominació d’iPhone HD per la seva pantalla d’alta resolució): el prototip fou subhastat, arribant a les mans de l’editor en cap de Gizmodo USA, Jason Chen, el qual hauria pagat uns 5.000 dòlars per l’aparell.

A partir d’aquí, els esdeveniments es precipiten: Gizmodo publica la seva anàlisi, de la qual se’n fan ressò la major part dels mitjans especialitzats, Apple denuncia el robatori de l’aparell, la policia emet una ordre de registre en el domicili de Chen, i entren de nit i quan l’editor en cap de Gizmodo estava absent, confiscant tots els ordinadors i mitjans d’emmagatzemament que van trobar al seu pas.

L’objectiu d’aquest "raid" no era altre que trobar proves, ja que sospiten que, més que un oblit d’un enginyer (del qual se n’ha sabut el nom: Gray Powell), fou un furt el que va portar el futur iPhone a ser subhastat. I, en aquest cas, això si comporta un acte criminal. Però i la compra del prototip? Sempre podem tenir el dubte de si Chen coneixia el seu origen, però si no es pot demostrar la culpabilitat, hem de remetre’ns al principi de presumpció d’innocència: Jason Chen és innocent si no es demostra el contrari.

I no obstant…

Tinc les meves reserves sobre si tot l’assumpte no deixa de ser un muntatge concebut per Apple (fins i tot comptant amb la participació de Gizmodo!) per a obrir boca sobre la seva propera generació d’iPhone, ja que fins i tot involucrar a la policia pot ser part d’un pla molt ben calculat… malgrat que certament perillós doncs, en cas de ser així, podrien arribar a acusar a la companyia de Cupertino de falsa denúncia, malgrat que certament seria difícil demostrar-ho.

En qualsevol cas, estic gairebé segur que el proper iPhone serà presentat dins dels mesos vinents, inclourà algunes de les novetats vistes en aquest prototip, però de ben segur que els nois de Steve Jobs ens oferiran alguna sorpresa.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina