El sexe ven, també per als creadors de malware

Compartir

SeguretatUna model i presentadora de TV italiana ofereix als creadors de malware dues poderoses raons per atraure als incauts.

Redacció – Per a aquells qui no la coneguin, Marika Fruscio és una de les comentaristes esportives d’un conegut programa de la televisió italiana dedicat al futbol. Fruscio, que segons hem pogut saber a través d’Internet, anteriorment havia passat per la cadena televisiva ESPN -dedicada íntegrament al món de l’esport- és més coneguda pels seus “atributs femenins” (els seus pits, parlant clar) de grans dimensions que no pas pels seus comentaris tècnics. Tot i això, arrasa en els índexs d’audiència i aquests dies té revolucionats als televidents italians. I tot perquè, en un directe del programa al qual assistia, se li va “escapar” una de les seves “poderoses raons”, malgrat que el seu escot generós i tal i com va passar l’acció no li han estalviat crítiques que l’acusen de mostrar la seva sina expressament.

El vídeo de “l’incident” està provocant furor a la Xarxa i, naturalment, els creadors de malware no han trigat gens en aprofitar el ressò mediàtic de la model i tertuliana per a les seves finalitats lucratives. A Facebook ja ha estat detectat un scam que es propaga a gran velocitat. Un cop fem clic en el suposat enllaç al vídeo abans esmentat que veiem en el mur d’un amic, aquest automàticament s’afegirà al nostre mur. L’enllaç tampoc ens condueix al vídeo esmentat, si no a pàgines de spam i, probablement, existeixin variants en les quals siguem portats directament a llocs més perillosos que continguin malware.

En aquesta redacció hem rebut fins i tot informes que el scam de Facebook es pot activar només veient el perfil d’altres usuaris infectats, no essent necessari fer clic a l’enllaç. Molt de compte, doncs, amb el que es veu a la popular xarxa social.

El problema d’aquesta mena d’infeccions és que són difícilment detectables pels antivirus, doncs es transmeten exclusivament en el mitjà online i aprofitant les API’s de Facebook i serveis semblants.

Com a norma general, des d’aquestes ratlles volem recomanar-los que vagin amb molt de compte a l’hora d’obrir missatges de correu electrònic i llocs web que prometen imatges sensuals de personatges coneguts, ja que moltes d’aquestes aprofiten l’esquer sexual (si, definitivament, el sexe ven) per atacar amb malware als més incauts.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina