El ‘shopping’ des del mòbil, en augment a l’Estat Espanyol

Compartir

2,4 milions de ciutadans espanyols van fer compres des del seu smartphone entre desembre de l’any passat i aquest darrer febrer, època que a més cobreix la campanya nadalenca. La plataforma més rendible per a les botigues online espanyoles és iOS (iPhone/iPad, Apple).

Augmenta l'adquisició de bens de consum des del telèfon mòbil

Augmenta l’adquisició de bens de consum des del telèfon mòbil

Segons xifres proporcionades per la companyia d’anàlisi comScore, en el període que comprèn del desembre de 2012 al febrer d’aquest any, un 10% dels 2,4 milions de posseïdors de smartphones a l’Estat Espanyol van realitzar compres en botigues online a través d’aquests dispositius, fet que demostra l’increment d’aquesta modalitat i la creixent importància del màrqueting mòbil.

Contràriament al què hom pogués pensar en primera instància, els dispositius electrònics no són el primer objectiu de compra a través del mòbil (ja que gairebé sempre s’associa la possessió d’un smartphone amb un alt nivell d’ús de tecnologies, i l’afició a aquests dispositius), si no que ho és la roba i complements. La segueixen els bitllets d’avió i, ara si, els dispositius electrònics en tercer lloc.

En totes les estadístiques mostrades per aquest estudi, la plataforma més rendible per a les botigues online és la d’Apple. Els posseïdors d’un iPhone compren el doble o més que els posseïdors d’un terminal amb Android, tal i com podem veure en el gràfic.

Gràfic comparatiu entre plataformes

Gràfic comparatiu entre plataformes

L’estudi exclou l’adquisició d’apps, jocs i continguts digitals per als mateixos mòbils, i se centra en els altres béns de consum.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: