El “Spam”

Compartir

Si algú pensa en els "spammers" com a joves dels baixos fons informàtics s’equivoca, afirma un estudi realitzat per Kaspersky Lab a Rússia, el segon país que envia més correu brossa, per darrere dels Estats Units. El "spam" rus s’envia des de proveïdors i empreses totalment legals i aquest any arribarà a un volum de negoci aproximat de 125 milions d’euros en aquell país.


Mercè Molist – Set dels deu "spammers" més grans del món són russos o ucraïnesos. Només els superen HerbalKing, de l’Índia, i Vincent Chan, de Hong Kong. El negoci es realitza com qualsevol altre, amb llistes estandarditzades de preus, facilitats de pagament a través de transferències, en metàl·lic o vies electròniques, garanties legals, contractes, descomptes i serveis addicionals, com ara disseny web o gestió de drets d’autor.

Els "spammers" russos no s’amaguen, afirma l’estudi, sinó que és fàcil aconseguir les seves adreces de contacte, inclosos telèfon i adreça postal. És un negoci més. Cada enviament massiu costa 25 euros i comprèn una mitjana de 7 milions de missatges, amb la garantia de que el 80% arribaran al seu objectiu. Hi ha ofertes també per a missatgeria instantània, al preu de 27 euros per tres milions d’unitats enviades, faxos, SMS i fòrums d’Internet.

L’estudi de Kaspersky Lab calcula que els "spammers" russos realitzen 3.000 enviaments massius al dia, usant les 70.000 "botnets" que tenen repartides pel món. Però, a diferència del que es creia, només les empren en la meitat d’enviaments. La resta del correu brossa s’envia des de proveïdors legals en països com Rússia o la Xina.

Copyright 2008 Mercè Molist.
Verbatim copying, translation and distribution of this entire article is permitted in any digital and no commercial medium, provide this notice is preserved.

Guillem Alsina