El suposat “Google Phone” podria ser només una prova de concepte

Compartir

GoogleEl rumorejat terminal que hipotèticament vendria Google sota la seva pròpia marca com a Nexus One, podria correspondre en realitat a un test intern acordat amb el fabricant HTC per a provar una sèrie de modificacions a l’estructura dels telèfons Android existents, i seria comercialitzat finalment com un HTC, indiquen fonts que han preferit romandre en l’anonimat.

Redacció – Una font propera a Google que ha preferit romandre a l’anonimat, ha indicat a aquesta redacció que el prototip de telèfon mòbil que estan provant diversos treballadors de la companyia del cercador aquests dies i que es rumoreja a Internet que podria ser el primer terminal en ser comercialitzat directament per Google amb la seva marca, seria en realitat un telèfon que es vendrà com a HTC però els tests del qual els realitza directament la multinacional d’Internet degut a diverses novetats que en ell s’hi inclouen i que tampoc ens ha volgut revelar.

Segons aquesta mateixa font, per a Google no és el moment adequat per llançar el seu propi terminal, estratègicament parlant. És una cosa lògica pensant que es pot guanyar l’enemistat dels principals fabricants, fins i tot d’HTC. Això és degut al fet que malgrat que ara encarregaria aquest terminal a la companyia taiwanesa, en el futur podria subcontractar aquesta tasca a un altre fabricant, venent unitats per la marca amb què són venudes.

La marca Google és el principal problema, ja que els usuaris no estarien adquirint el terminal per ser d’HTC, sinó per ser “de Google”. La del cercador és una de les marques més ben valorades del món de la tecnologia juntament amb la d’Apple, i els usuaris la identifiquen amb un cert nivell de qualitat. Això, a mitjà termini, podria suposar una competència per a fabricants de la talla de Sony Ericsson o Motorola, que estan apostant fort per Android per tal de remuntar una situació de crisi.

Malgrat tot, la mateixa font indica que la tensió entre Google i la resta dels fabricants no és tan gran com s’ha fet creure en diversos mitjans en línia aquests dies, ja que no deixava de ser quelcom lògic i esperat que la companyia del cercador pogués posar el seu segell directament en un terminal. Una altra cosa és que molesti, que evidentment no és del grat dels fabricants, però sembla que és un moviment que esperaven en qualsevol moment.

El suposat Google Phone, que s’havia de comercialitzar en algun moment del 2010 no seria, finalment, l’entrada de la companyia del cercador en aquest segment, segons confirma la nostra font, encara que tampoc ha sabut aclarir si aquesta es produirà en un futur proper, de quina manera ho farà, o bé si és quelcom que de moment queda descartat.

El telèfon objecte de les filtracions a Internet d’aquests darrers dies seria venut sota la marca HTC. Les novetats que podria incorporar -i això ja són especulacions que ens permetem realitzar- serien la disminució del nombre de botons físics de l’aparell (amb prou feines un, el d’engegada, o dos com a màxim com l’iPhone), i una pantalla multitàctil d’alta resolució, tot això funcionant amb un processador SnapDragon de Qualcomm d’alt rendiment.

Tot i el que hem afirmat, aquesta informació -que revelem pel seu interès públic i per procedir d’una font d’una certa fiabilitat encara que la informació que disposa podria no ser correcta d’origen, quelcom que no se li pot atribuir directament- s’ha de prendre amb molta cautela.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)