El tercer assot del Japó serà l’especulació, i afectarà el consumidor de productes tecnològics

Compartir

No pocs distribuïdors i venedors faran el seu particular agost augmentant els preus artificialment mentre addueixen que la culpa d’això la tenen les calamitats que està vivint el país del sol ixent, enmig d’un clima en què els especuladors en general no tenen vergonya per aprofitar-se de la desgràcia aliena.

Redacció – Primer fou un terratrèmol, després el tsunami provocat pel primer, però la tercera desgràcia que està a punt de caure sobre el Japó té un origen molt humà: els especuladors que esperen treure profit de la desgràcia que s’ha viscut al país asiàtic.

No només en l’àmbit tecnològic, si no en tots els aspectes de l’economia, els “taurons” del món de l’especulació sembla que s’estiguin preparant per clavar les dents en el país nipó aprofitant la seva necessitat immediata de recursos econòmics per a pal·liar els desastres provocats i ajudar als desplaçats. Un exemple d’això és el deute públic del país, per al qual determinats elements podrien buscar que es pagui a un interès el més elevat possible, interès que haurà de pagar el govern japonès i, per tant, tots els contribuents del país.

El preu dels gàdgets tecnològics també podria pujar a tot el món al llarg de les setmanes vinents, i encara que és cert que en un futur proper hi haurà escassetat de certs components per a ordinadors i smartphones, i que alguns dels principals fabricants de tecnologia són japonesos (com ara Sony o Toshiba), no és menys cert que molts distribuïdors i revenedors començaran per inflar en major o menor mesura el preu dels estocs existents actualment, que han sortit al mateix preu que venien sortint fins ara per haver estat venuts abans del terratrèmol, guanyant amb això un major marge de benefici a costa del consumidor. Però és que, a més, també es preveu l’acumulació dels actuals estocs de certs components per part d’elements especuladors, que retindrien aquests estocs a l’espera de vendre’ls per un preu més alt d’aquí a unes setmanes.

Tot i que ara mateix aquestes dades només són rumors que corren per Internet, davant la possibilitat d’aquesta situació, des d’aquestes ratlles volem recomanar als nostres lectors que ara més que mai comparin preus entre diversos establiments abans de realitzar la seva compra tecnològica i que, en la mesura que els sigui possible, també comparin preus dels mateixos equips en relació a unes setmanes abans.

Des d’aquestes ratlles, l’equip de redacció de www.imatica.org també volem expressar la nostra solidaritat amb el poble japonès, així com amb tots aquells que pateixen les desgràcies i les mancances de manera diària a qualsevol lloc del món.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina