El tràfic de dades degut a la missatgeria mòbil es duplicarà en els propers quatre anys

Compartir

Un estudi de Juniper Research apunta que es passarà dels 14,7 bilions de missatges actuals als 28,2 en el 2017.

La important consultora britànica Juniper Research ha presentat els resultats d’un estudi sobre missatgeria mòbil que, sota el títol de Mobile Messaging Markets, pronostica que en cinc anys es duplicarà el nombre de missatges enviats a través de missatgeria instantània, SMS’s, MMS’s i correu electrònic enviat des de dispositius mòbils com ara smartphones.

La missatgeria instantània és la que creixerà més i que més impacte provocarà gràcies a productes com WhatsApp, que empren la connexió a Internet per facilitar les comunicacions gratuïtes entre usuaris. També provocaran un major impacte del què ja estan tenint en els comptes de les operadores a mesura que més i més usuaris de telefonia mòbil vagin accedint a la connexió a Internet en els seus terminals.

Tot i aquest augment de la missatgeria instantània “gratuïta” (subvencionada amb publicitat o a un cost ridícul per a l’usuari i aprofitant la connexió a la Xarxa que ja paga), Juniper considera que els serveis de missatgeria tradicionals com els SMS i els MMS, encara seran grans fonts d’ingressos per a les operadores, malgrat que minvades respecte al període anterior a l’eclosió dels sistemes de missatgeria instantània.

La consultora ha xifrat en 28,2 bilions* els missatges que arribaran als mòbils de tot el món al llarg del 2017, en contraposició als 14,7 amb els quals s’espera tancar aquest 2012.

Important per a les infraestructures

Les xarxes de comunicacions s’estan dimensionant i ampliant a una velocitat inferior al què fora desitjable per poder absorbir el nou tràfic. El pas de la 3G a la 4G s’està fent a un pas molt lent en alguns països, cosa que al seu torn frena el creixement pel que fa a usos i aprofitament de la xarxa.

És important que les operadores de tot el món prenguin nota d’aquestes dades i estudis per invertir correctament en el desenvolupament de les seves xarxes, quelcom molt difícil en un món en el qual es busca el màxim benefici amb la mínima despesa, estant totes elles pressionades pel món econòmic en general i els inversors en borsa en particular.

trilions -trillion- en terminologia anglosaxona.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: