Electronic Arts afirma que Zynga l’ha copiat

Compartir

L’editora de videojocs acompanya la seva paulatina adaptació al segment social del programari lúdic amb una denúncia contra els creadors de FarmVille ja que, suposadament, aquests han copiat The Sims en el seu The Ville.

A l'esquerra un personatge de The Sims Social, a la dreta un de The Ville

A l’esquerra un personatge de The Sims Social, a la dreta un de The Ville

Recentment informàvem de l’entrada a l’engròs d’Electronic Arts (EA) en el món dels jocs socials a Facebook amb una versió especial de la seva franquícia SimCity. Fins a aquest punt, EA només s’havia llançat amb The Sims Social, una extensió del seu conegudíssim videojoc The Sims per a Facebook, presentat fa ara un any.

I és precisament aquest joc el causant de la batalla legal que ha encetat EA contra Zynga, la coneguda editora de jocs amb títols a les seves espatlles tan destacats com FarmVille, per una de les seves darreres creacions: The Ville.

Segons EA, Zynga ha violat el seu copyright creant un clon de The Sims Social, ja que els personatges de The Ville (avatars que es mouen en un món al qual se li poden afegir nombrosos complements) ofereixen les mateixes funcionalitats que els famosos Sims.

El cas està en els tribunals, que dictaminaran qui té la raó. Mentre, la notícia ha afectat negativament la cotització borsària de Zynga, que des de finals de juliol ha perdut un terç del seu valor. La d’Electronic Arts, per contra, s’ha disparat a l’alça davant la possibilitat de cobrar una sucosa compensació.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: