Els creadors de malware aprofiten la pràctica de veure les sèries televisives per Internet

Compartir

SeguretatL’equip d’investigadors de Kaspersky ha detectat un troià que s’infiltra en els ordinadors dels desprevinguts internautes camuflant-se com un contingut d’aquest tipus.

Redacció/Nota de premsa – Les sèries de televisió són cada cop més seguides a través d’Internet. La comoditat que puguin ser vistes a l’hora que hom vulgui, on vulgui (ordinador, televisor,…) de manera senzilla i gratuïta, és un gran avantatge. Prova d’això fou el darrer capítol de Perduts (Lost), el més vist a la Xarxa en el 2010 amb 6 milions de descàrregues.

Altres sèries de TV, com "Els Simpson", “Herois” o “Dones Desesperades” són molt populars i també compten amb centenars de milers de fans a tot el món. Hi ha una gran demanda online d’episodis i, generalment, quan això passa, les tècniques de frau sorgeixen també al voltant. Des de Kaspersky Lab informen d’un cas recentment detectat a la web Dailymotion, lloc de vídeos online semblant en concepte a YouTube.

Tal i com indica Costin Raiu, Expert de Kaspersky Lab, quan l’episodi que intentem descarregar és pirata, apareix un missatge en pantalla advertint de que el contingut s’ha eliminat per problemes de drets d’autor i que afortunadament encara es pot veure en una adreça URL que especifiquen. Aquestes URLs sempre estan retallades per serveis com bit.ly .

Un cop fem clic sobre elles, l’enllaç ens dirigeix a una altra pàgina web que ens informa de que el contingut no està disponible i, per veure’l, és necessari accedir a una "oferta". En fer clic en qualsevol dels enllaços suggerits, ens porta novament a una altra pàgina.

"IWon" és un dels noms d’aquestes falses pàgines que altra vegada ens conviden a descarregar l’arxiu, en aquest cas parlem de l’IWONSetup2.3.76.6.ZLman000.exe, que és en realitat el famós adware MyWebSearch detectat per la majoria dels productes antivirus, entre ells el de Kaspersky Lab que el detecta com no-a-virus: WebToolbar.Win32.MyWebSearch.fr.

En general, aquesta aplicació no provoca una infecció tret que es descarregui i instal·li l’executable de la pàgina. Amb gairebé qualsevol antivirus (inclòs el de Kaspersky) es pot detectar i impedir-ne la seva execució.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina