Els creadors de videojocs més influents del món es donaran cita a Gamelab BCN

Compartir

El carismàtic creador del joc ‘Assassin’s Creed’, Patrice Desilets; el director creatiu deBorderlands 2′, Paul Hellquist i el CEO del mític estudi nòrdic Remedy, Matias Myllyrinne, són les últimes figures internacionals en incorporar-se al programa de conferències més complet d’Europa

NOTA DE PREMSA GAMELAB

Gamelab 2013 comptarà amb els responsables de dos dels jocs de triple A amb més èxit dels últims temps. D’una banda, el creador del joc Assassin’s Creed i Prince of Persia: The Sands of Time, Patrice Desilets, participarà a la Fira de Barcelona i de l’altra, el director creatiu de Bordelands 2, Paul Hellquist, parlarà sobre Borderlands, un dels jocs més avantguardistes i precursor de la “economia virtual”.

En els seus 13 anys treballant a Ubisoft, el canadenc Patrice Desilets, és un dels desenvolupadors més influents, sent un dels pioners a incorporar experiència transmedia en les seves creacions, ha dissenyat dues de les franquícies amb més èxit dels últims temps: Assassin’s Creed (un dels més venuts en el món per a consoles) i Prince of Persia: The Sands of Time. Desilets, amb formació en teatre i en cinema a la Universitat de Montréal, assegura que el teatre és la seva millor referència per a la creació de videojocs.

Paul Hellquist porta 15 anys treballant en la indústria de l’oci interactiu. El seu primer gran encàrrec va ser com a responsable de disseny de SWAT 4, al qual va seguir el celebrat BioShock. Des que forma part de l’equip de Gearbox Software, Hellquist ha estat implicat en Borderlands des del principi de la saga fins a esdevenir director creatiu i dissenyador principal del gran èxit Borderlands 2.

Borderlands ha marcat un abans i un després en els nous models d’economia virtual, com han estat els virtual goods en els free-to-play. Amb els seus més de 15 milions d’usuaris ha estat reconegut per la crítica i com el títol més jugat de 2012.

Però al costat dels grans estudis, Gamelab 2013 presta també atenció als independents amb la presència de figures com Matias Myllyrinne, de Remedy, l’empresa finlandesa creadora de Max Payne o Alan Wake. La companyia està en el centre d’atenció del sector després d’anunciar que el seu Quantum Break serà el joc estrella de la nova consola de Microsoft Xbox One. Aquest títol, que es presentarà oficialment pocs dies abans de Gamelab a la fira E3 de Los Angeles, dilueix la línia entre videojocs i la televisió integrant narrativa i mecàniques de joc en una experiència única.

Myllyrinne acudirà a la Fira per abordar un tema clau per al futur dels estudis europeus: com sobreviure al canvi de model industrial que suposa el pas de la venda física a la venda on-line.

A més, Gamelab 2013 comptarà amb altres grans figures del sector com Mark Cerny, responsable de la renovació de la nova PlayStation; Michel Ancel, creador de Rayman; Jesse Schell, el màxim guru de la gamificació; Minh Le, dissenyador de Counter-Strike; Tommy Palm, autor de l’èxit a Facebook Candy Crush Saga; Daniel Sánchez Crespo, creador d’Invizimals; Enric Álvarez, creador de Castlevania Lords of Shadow o Xavier Carrillo, un dels emprenedors espanyols més internacionals.

Gamelab 2013 celebrarà la seva novena edició entre el 26 i el 28 de juny a la Filmoteca de Catalunya.

Gamelab 2013 compta amb el suport del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals, l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Interactives, l’Ajuntament de Barcelona i FICOD i el patrocini de Minijuegos.com, Autodesk, Windows Phone, Arm, Chartboost, InnoGames i Canada Game Nation, així com amb la col·laboració de Mediapro i EGCA (European Game Conference Alliance). Medi oficial: Rtve.es.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: