Els darrers conflictes de Google no afecten la confiança dels internautes

Compartir

GoogleMalgrat la investigació per presumpte monopoli oberta a Europa, el possible enfrontament amb els fabricants de smartphones pel llançament del Nexus One o les més recents crítiques de les operadores de comunicacions, Google continua mantenint la seva posició de privilegi en el mercat mundial de cerques en línia.

Redacció – El públic internauta usuari del servei de cerques online de Google amb prou feines s’ha deixat influir per les darreres polèmiques en les que s’ha vist involucrada la companyia de Mountain View si es jutja pels números que aquesta presenta per al febrer segons NetMarketshare. Tot i això, sí que s’hi pot apreciar un lleuger estancament en el creixement del nombre d’usuaris del popular cercador, malgrat que res que s’escapi de la lògica i allò esperable. En mesos anteriors (i com podem veure pels gràfics adjunts) les baixades havien estat superiors.

Google està sent objecte d’una mena de persecució per part de la resta de la indústria i les autoritats reguladores, fruit de la seva expansió a uns quants camps de les noves tecnologies en els quals fa tan sols uns mesos no hi comptava amb presència, com el dels browsers (amb Chrome, la presència del qual a la Xarxa continua augmentant), sistemes operatius (Chrome OS), telèfons mòbils (Nexus One, a més de la seva plataforma Android) i fins i tot accés a Internet per banda ampla (projecte Fiber for Communities).

No ens hagués estranyat que amb la crítica constant a la que s’ha vist sotmesa Google en les darreres setmanes, la confiança dels seus usuaris també s’hagués vist afectada, però les xifres que mostra el seu producte estrella (el cercador en línia) demostren el contrari, almenys de moment.

L'evolució del percentatge de mercat de Google
L’evolució del percentatge de mercat de Google

Malgrat tot, si continués aquesta tònica d’enfrontament constant amb la resta de la indústria i crítiques públiques així com -i sobretot- investigacions per part de les autoritats reguladores del mercat (en especial les europees i les nord-americanes), la imatge pública de la companyia fundada per Sergey Brin i Larry Page sí que podria veure’s afectada a mitjà termini, el que al seu torn podria redundar en la pèrdua d’una part significativa del mercat de les cerques.

Les diferències de guany o pèrdua d'usuaris de Google en els darrers mesos
Les diferències de guany o pèrdua d’usuaris de Google en els darrers mesos

També queda per veure com impactarà en les estadístiques l’entrada en vigor de l’acord Yahoo!-Microsoft pel qual Bing es convertirà en el motor de cerques emprat pel portal d’Internet, quelcom que es començarà a poder comptabilitzar en un o dos mesos.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina