Els editors de premsa reclamen la reducció de l’IVA de les publicacions digitals

Premsa Digital
Compartir

L’Associació de Revistes d’Informació (ARI) i l’Associació de Premsa Professional i Continguts Multimèdia (CONEQTIA) han realitzat l’intent definitiu per aconseguir que l’IVA de les publicacions digitals sigui el mateix que el de les edicions impreses: el reduït.

Ambdues associacions han fet arribar un escrit al Govern de Pedro Sánchez en què exposen la necessitat i la petició d’eliminar aquesta diferència. Una acció que, si fins ara no s’havia realitzat, era perquè la legislació europea ho prohibia, en considerar les publicacions digitals serveis electrònics. El govern espanyol (i de la resta de països de la UE) s’han quedat sense excusa, però, ja que el passat 6 de novembre, el Consell de Ministres d’Economia i Finances de la Unió Europea (ECOFIN), “va aprovar la possibilitat de reduir l’IVA digital de revistes, diaris i llibres equiparant el seu tractament fiscal al de les seves edicions en paper”, tal com expliquen ARI i CONEQTIA a la missiva.

Un benefici per a la llibertat de premsa i el pluralisme

El text de l’ECOFIN es va publicar el dia 13 de novembre al Diari Oficial de la Unió Europea i els països tenen la possibilitat de reduir l’IVA digital de revistes, diaris i llibres equiparant el seu tractament fiscal al de les seves edicions en paper a partir d’aquest dimarts dia 20.

Segons expliquen les associacions d’editors, aplicar la mesura a Espanya suposaria un impuls per a la difusió dels mitjans de comunicació professionals, a més d’ajudar a protegir la llibertat de premsa i el pluralisme dels mitjans.

 

Font: PR Noticias
YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)