Els Pa

Compartir

Vol aportar llum sobre les passes a seguir per sol·licitar el reintegrament de l’import del sistema operatiu de Microsoft, inclòs amb la majoria dels ordinadors que es venen actualment.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Seguint les passes d’altres campanyes semblants que s’han llençat en altres països d’Europa com Portugal, Espanya o França, Paco Rivière -conegut internauta activista pels drets dels ciutadans dels Països Catalans i en favor del Programari Lliure- va encetar ja fa temps una campanya per fomentar que els usuaris que adquireixin un ordinador i que no els puguin descomptar al lloc de venda l’import de la llicència del Windows si no el fan servir, ha posat a l’abast d’aquest una sèrie de documents que permeten fer els tràmits corresponents per aconseguir aquesta devolució.

Normalment, quan comprem un ordinador en una gran superfície comercial o bé en una botiga especialitzada, i sobretot si la màquina és d’una marca reconeguda, se’ns inclou en el preu la llicència del sistema operatiu Windows de Microsoft, a la qual no podem renunciar ja que es venen ambdós productes conjuntament. No obstant, la llei preveu que puguem demanar el reemborsament de l’import equivalent a la llicència del sistema operatiu si no completem el procés de preinstal·lació de la màquina i no registrem la nostra còpia.

Els tràmits per aconseguir aquesta devolució i la documentació necessària sovint són desconeguts per al mateix venedor, pel què al seu lloc web Rivière també aporta als internautes la informació necessària per seguir el procediment, i explica el seu cas particular amb l’empresa Samsung.

Finalment, també indica on es poden adquirir ordinadors que es venen sense sistema operatiu o amb el sistema que nosaltres desitgem.

Més informació:

Lloc web de la campanya TornarElUindous
http://tornareluindous.pacoriviere.cat

Guillem Alsina