Els primers terminals amb Tizen podrien veure la llum a Barcelona

Compartir

Es desconeix si seran smartphones, tablets o un altre tipus de dispositius, però fins i tot podríem arribar a veure una versió del Galaxy S5 amb la nova plataforma.

Samsung ha enviat invitacions a desenvolupadors i premsa seleccionada per tal que acudeixin a Barcelona el diumenge 23 de febrer (un dia abans de la inauguració oficial del Mobile World Congress, però data en la qual ja hi ha organitzats nombrosos esdeveniments relacionats amb el congrés) per veure els nous desenvolupaments relacionats amb Tizen.

Aquest sistema operatiu és el resultat de la fusió entre l’antiga plataforma LiMo i el Bada de la mateixa Samsung, aquest darrer havent equipat ja diversos terminals de la sèrie Wave que han tingut unes bones vendes. Tot i això, el seu successor Tizen no ha arribat encara a sortir al mercat, portant prop d’un any de retard.

És per això que una operadora tan important com la nipona NTT DoCoMo s’ha despenjat del projecte pels dubtes de viabilitat i possible quota de mercat que podria aconseguir Tizen un cop llançats els seus primers terminals. Potser és per això, o bé ja estava previst per endavant, que Samsung vulgui ensenyar al món que el seu propi sistema operatiu ja està a punt per ser llançat a la conquesta del món mòbil. I, per fer-ho, pot aprofitar el major esdeveniment dedicat a les tecnologies mòbils que s’organitza al món: el Mobile World Congress de Barcelona.

Fins ara, tot el que sabem -i encara sense confirmar per part de l’empresa- és que hi haurà un esdeveniment aquest proper dia 23, molt probablement a l’Hotel Arts, el qual estarà dedicat a Tizen.

Els rumors apunten a la presentació de dispositius que empraran Tizen com a sistema operatiu, però sense especificar si seran smartphones, tablets o un altre tipus de dispositiu. Si a aquests rumors hi afegim els que insistentment apunten també a la presentació del terminal flagship Galaxy S5 a la mateixa fira barcelonina, ens trobem amb la possibilitat que, a més de l’Android característic i la nova versió de la interfície gràfica pròpia de Samsung, el nou terminal també pugui ser presentat en una versió amb Tizen.

Si és així, com afectaria això a la relació entre Samsung i Google? Ambdues companyies es necessiten, però ja sabem de sobres que les “relacions de parella” empresarials en l’àmbit tecnològic ni són monògames, ni són duradores; és més que probable que l’adquisició de Motorola per part de Google no hagi estat gaire ben païda pels altres fabricants, i que Tizen sigui per a Samsung un “pla B” per si la companyia de Sergey Brin i Larry Page es “descontrola” amb el seu propi fabricant de maquinari.

Al capdavall, quina millor manera de testejar la resposta del mercat davant d’un nou sistema operatiu que ficar-lo en un flagship i comparar les seves vendes amb les de la versió Android?

De moment, i amb aquests rumors, Samsung ja ha aconseguit una cosa: erigir-se en una de les estrelles del congrés de Barcelona abans fins i tot que aquest hagi començat.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: