Els professionals informàtics, sense conveni a la vista

Compartir

Aquest juliol vinent finalitza la validesa del conveni professional del col·lectiu d’informàtics, fet que els deixarà, si no hi ha un acord d’última hora, coberts només per l’Estatut dels Treballadors, massa genèric per tenir en compte les necessitats específiques d’aquest col·lectiu professional, una situació que denuncia l’Associació de Tècnics Informàtics.

Un programador. Imatge de Bob Familiar a Flickr sota llicència Creative Commons

Un programador. Imatge de Bob Familiar a Flickr sota llicència Creative Commons

L’Associació de Tècnics d’Informàtica (ATI) adverteix de la propera expiració del conveni col·lectiu que cobreix actualment la professió (i que és el mateix que acull els treballadors de les empreses de consultoria), i que es produirà aquest juliol vinent un cop finalitzi el termini d’ultraactivitat, pel qual el conveni (ja caducat) s’ha mantingut en vigor mentre se’n negociava un de nou.

És precisament aquesta negociació la que no ha arribat a bon port. Si finalment no s’arriba a un acord satisfactori per a totes les parts abans de la data límit del juliol, els informàtics de l’Estat Espanyol passaran a estar subjectes al genèric Estatut dels Treballadors.

ATI mostra la seva preocupació en un comunicat en el que, i entre altres coses, explica que “aquesta professió és la base que sustenta una nova economia que es materialitza en empreses que comercialitzen els seus productes i serveis a través d’Internet, o d’un veritable formiguer d’emprenedors que basen les seves iniciatives en aplicacions per als telèfons intel·ligents”, indiquen des de l’associació per a destacar la importància de la professió informàtica actualment, per a continuar afirmant que “també són tècnics informàtics els qui planifiquen i mantenen les bases de dades que empren les grans multinacionals per a la seva operativa diària, o els qui planifiquen les infraestructures de xarxes, servidors i terminals que permeten als exèrcits de treballadors dur a terme les seves tasques diàriament”.

Com a entitat degana en el panorama associatiu tecnològic espanyol (fou fundada el 1967), l’Associació de Tècnics d’Informàtica acull dins seu a tots els professionals del sector TIC (tecnologies de la informació i la comunicació) de branques tan diverses com l’administració de servidors, la gestió de xarxes socials (community manager), la gestió de bases de dades, o els perfils relacionats amb l’alta direcció empresarial en noves tecnologies. Els serveis que ofereix als seus associats són tan diversos com formació amb descomptes o diferents esdeveniments que organitza per difondre les darreres tendències en el món tecnològic.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: