Els professionals TIC catalans es desvirtualitzen

Compartir

El proper 6 de juny es durà a terme una trobada presencial del grup ProcatTIC, nascut a l’empara de les xarxes socials i que aplega els professionals tecnològics de Catalunya. Aquesta trobada comptarà amb el recolzament de la Generalitat i l’ATI.

Nota de premsa – El 23 de maig de 2008 es creava el grup Professionals Catalans de les TIC, aprofitant la plataforma tecnològica de Linkedin®, amb la voluntat de reunir sota un mateix paraigües a tots els professionals del sector TIC català, independentment de la categoria, rol, formació de base o empresa on desenvolupessin la seva activitat. L’objectiu: posar tots aquests professionals en contacte, generar sinergies i oportunitats de feina, crear un espai de debat on tots es poguessin expressar amb llibertat sobre allò que els hi afectés diàriament, i mantenir-se informats sobre novetats, projectes o esdeveniments relacionats amb les TIC.

Avui, quasi 4 anys més tard, el grup ha superat els 6.400 professionals, i es prepara ja la que serà la primera trobada de desvirtualització dels seus membres. A finals de 2011 l’Associació de Tècnics d’Informàtica (ATI) va posar-se en contacte amb el creador del grup, Sergi López, per tal de cooperar i aportar assessorament i infraestructura per fer realitat aquesta trobada presencial. Fruit d’aquesta col·laboració l’esdeveniment serà una realitat el proper 6 de juny a l’Edifici MediaTIC, del districte barceloní del 22@.

L’esdeveniment ha triat l’eslògan “Arriba la Primavera TIC”, segons el fundador del grup, Sergi López, “per donar una continuïtat simbòlica a les primaveres àrabs de l’any passat, que van suposar un corrent nou per canviar els sistemes allà establerts”. El paralel·lisme es vol portar a l’àmbit TIC i als països catalans, un sector que, en paraules de Dídac López, President de l’ATI, “està present transversalment en la majoria de les activitats d’àmbit tant professional com privat”. Els organitzadors de l’esdeveniment coincideixen en què la trobada presencial ha d’ajudar a demostrar que al país existeix capacitat, coneixement, professionals i actitud perquè les TIC siguin considerades un motor de desenvolupament, i que les professions relacionades amb les TIC tenen present i futur.

L’acte comptarà amb la presència de Carles Flamerich, Director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, qui farà la clausura; així mateix, es comptarà amb la coach Rosaura Alaustrey, qui parlarà de “empleabilitat 2.0”. Durant la trobada, la companyia Jobandtalent, presentarà els resultats d’un estudi sobre les perspectives laborals del sector TIC català durant 2012.

Al marge del programa de conferències, que s’està acabant de tancar, un punt destacat de la jornada arribarà amb l’activitat de networking, coordinada per l’empresa catalana Gettingcontacts!, que fa possible que les trobades professionals siguin efectives gràcies a la creació d’una agenda prèvia.

ProCatTIC 2012, organitzat pel Grup de LinkedIn Professionals Catalans de les TIC, l’Associació de Tècnics d’Informàtica (ATI) i la Generalitat de Catalunya està obert a la col·laboració d’empreses del sector TIC català. Ja s’han afegit donant el seu suport 3Aside, La Salle i ServiceTonic, com a patrocinadors principals, així com Adiciona i Netmind amb l’opció “El Meu Patrocini”, pensada per Pimes. Igualment, l’esdeveniment compta amb el suport de FAETICC, ASEITEC, CATPL, SENIORTIC i el Col·legi d’Enginyers de Telecomunicacions.

Les inscripcions per assistir a l’esdeveniment ja són obertes, i es poden realitzar des de la web de ProCatTIC 2012. Les empreses interessades en donar suport a la trobada en forma de patrocini, poden adreçar-se igualment a l’organització a través de la pròpia web i del correu electrònic info@procattic.cat.

ProCatTIC 2012 compta també amb un perfil a Twitter (@ProCatTIC). Aquesta serà la via directa de comunicació des de la qual s’informarà sobre qualsevol novetat lligada a l’esdeveniment (s’està utilitzant ja el hashtag #procattic12). Es tracta, a més, d’un canal des d’on es compareteixen notícies i novetats del sector TIC.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: