Els tablets professionals de Samsung mostren una nova interfície d’usuari

Compartir

Samsung ha presentat en el CES una nova sèrie de tauletes tàctils dirigides als usuaris professionals, amb grans pantalles i el sistema operatiu de les quals és Android però la interfície personalitzada recorda a Windows 8.

Samsung ha mostrat a Las Vegas la seva nova gamma Galaxy Pro, composta de moment per les sèries NotePRO i TabPRO i, com el seu nom indica, dirigida als usuaris professionals.

De la sèrie NotePRO n’ha estat presentat de moment un sol exemplar amb pantalla de 12,2 polzades, de les més grans (si no la més gran) en tauletes tàctils Android al món. Aquest és una mida de pantalla més pròpia dels tablets convertibles amb Windows 8.1. Aquesta pantalla ofereix una resolució WQXGA de 2.560×1.600 píxels amb relació d’aspecte 16:10.

Samsung Galaxy NotePRO

Samsung Galaxy NotePRO

El cor d’aquesta tauleta tàctil depèn de quina versió triem: la que només disposa de connexió Wi-Fi va equipada amb un Exynos 5 Octa (1,9 GHz quadcore + 1,3 GHz quadcore), mentre la que disposa també d’accés a xarxes 4G LTE utilitza una CPU Snapdragon 800 quadcore a 2,3 GHz, especificacions que poden variar segons el mercat.

La memòria RAM és de 3 GB, la mateixa quantitat que empren els darrers “súper dispositius” de Samsung com el Galaxy Note III, i l’emmagatzematge intern varia entre els 32 i els 64 GB. ampliables mitjançant targes microSD de fins a 64 gigues.

La seva bateria és de 9.500 mAh i la càmera principal (posterior) de 8 Mpx. amb autofocus i flash LED, mentre que la càmera web davantera és de 2 Mpx.

TabPRO de 8,4"La gamma TabPRO abasta mides de pantalla des de les 8,4″ fins a les 12,2 passant per les 10,1, i totalitzant 3 exemplars presentats a Las Vegas. Els processadors que equipen aquests dispositius són els mateixos que en el cas de la NotePRO, tret de la versió de 8,4″, en què les CPU per a versions Wi-Fi i LTE són la APQ8074 quadcore i MSM8974 quadcore respectivament.

Pel que fa a les bateries, tenim 4.800 mAh. per al TabPRO de 8,4″, 8.220 per al de 10,1″ i 9.500 per al de 12,2. Aquest darrer compta amb 3 GB. de RAM, essent de 2 GB en els dos models més petits.

Igualment, la memòria interna per a emmagatzematge és de 32 o 64 GB. per al Galaxy TabPRO de 12,2″, i de 16 o 32 GB. per als altres models, ampliables en tots els casos mitjançant ranura microSD compatible amb targes de fins a 64 GB.

Les dues línies de tablets vénen equipades amb la darrera versió d’Android, 4.4 KitKat.

Magazine UX

Una novetat comuna a les dues sèries de tauletes tàctils és la nova interfície Magazine UX, que substitueix en les tauletes professionals de Samsung a la TouchWiz clàssica tant de les seves tauletes com dels seus smartphones. En la seva forma de treball i organització en pantalla, aquesta interfície recorda a la del sistema operatiu Windows en les seves versions 8.x i RT, ja que permet distribuir el contingut en una sèrie de widgets quadrats que es distribueixen a la pantalla.

Aquesta interfície també proporciona funcionalitat de pantalla partida per a execució concurrent de múltiples apps, a la qual Samsung ha batejat com a Multi Window. Una mateixa app també es pot executar en diverses finestres, i podem passar contingut d’una finestra a una altra només arrossegant amb l’S Pen, el llapis del NotePRO.

També es facilita la gestió remota d’un PC mitjançant l’aplicació Remote PC, que permet enviar arxius i rebre’ls des del nostre PC situat a casa o a l’oficina. I, per a videoconferència professional, s’inclou el client de Cisco WebEx que permet, a més, compartir la pantalla del tablet.

Com a complement a aquesta darrera app, que requereix per al seu ús a la connexió a un servidor central WebEx per a la realització de videoconferència, Samsung també inclou el seu propi programari Samsung e-Meeting, que permet als usuaris compartir continguts durant una reunió sense necessitat d’accedir a un servidor central o una xarxa.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: