Els telèfons flexibles podrien ser factibles en el futur gràcies al grafè

Compartir

Aquest material presenta la resistència i flexibilitat necessària per a construir gàdgets totalment flexibles.

Pantalles flexibles de Samsung

Pantalles flexibles de Samsung

L’American Chemical Society ha publicat un reportatge sobre el grafè, un material altament resistent (més de 100 vegades més fort que l’acer) i fi (amb una unça -uns 28 grams- es podrien cobrir 28 estadis de futbol americà).

De la mateixa manera que el diamant, el grafè està composat de carboni, però a diferència de l’anterior els àtoms del qual s’interrelacionen en una estructura tridimensional, en el grafè les unions es produeixen en una malla bidimensional. Aquesta particularitat el dota d’una flexibilitat i resistència increïbles.

Si a tot això li afegim que el grafè condueix l’electricitat tan bé com al coure, tenim entre mans el material perfecte per a la realització de plaques i circuits electrònics flexibles, adaptables a qualsevol forma.

De fet, l’American Chemical Society parla del grafè com d’un material meravellós que ens permetrà gaudir de pantalles flexibles i de panells d’energia solar també flexibles, que s’amollaran a la forma de l’edifici o vehicle que els allotgi.

Alguns fabricants ja han començat a experimentar amb vidres i materials flexibles per a la construcció de pantalles i terminals, com Samsung o Corning (la responsable de l’ara famós Gorilla Glass).

Segons el popular blog Bits del New York Times, els científics no saben predir quan veurem el primer gàdget flexible construït amb grafè, però aposten que aquest serà un smartphone.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: