Els usuaris de Windows no poden viure sense un botó d’Inici

Compartir

El clàssic element (present a l’esquerra de la barra de tasques des del Windows 95) reapareixerà en la propera actualització de Windows 8, malgrat que no amb la funcionalitat que tenia anteriorment.

Noves opcions de fons d'escriptori per a Windows 8.1

Noves opcions de fons d’escriptori per a Windows 8.1

Si el botó d’Inici ens permetia accedir a tota la llista d’aplicacions i a les eines de gestió i ús de l’ordinador, el nou botó d’Inici a l’escriptori clàssic del Windows 8.1 el que farà serà passar d’aquest entorn a la nova interfície. L’estètica del botó serà la mateixa o pràcticament idèntica, aprofitant que els usuaris ja hi estan acostumats.

Sembla que Microsoft hagi comptat amb l’assessorament de psicòlegs per a implementar aquest nou botó d’Inici, ja que el fet de que porti a la nova interfície no sembla casual, si no més aviat al contrari: el costum que molts usuaris tenen de recórrer a aquest botó els portarà, en aquest cas, a la nova interfície de Windows 8 basada en ‘tiles‘, no veient un altre camí d’utilitzar i governar la màquina que fer-ho a través d’ella, la qual cosa al seu torn els durà a acostumar-se i acceptar-la.

La renovada interfície del sistema és el que externament més ha cridat l’atenció des del llançament del nou Windows, i malgrat que ha comportat crítiques favorables a la companyia de Redmond (juntament amb el rendiment del mateix sistema), són molts els usuaris que des del primer contacte amb ella se senten ‘perduts’, preferint passar de seguida que els és possible al vell escriptori. Al seu torn, i sense el botó d’Inici, no s’hi acaben de sentir còmodes.

Una altra mesura que, després d’uns mesos de rodatge, Microsoft també inclourà en el seu sistema operatiu, és la possibilitat d’usar el mateix fons d’escriptori (wallpaper) tant per a la nova com per a la vella interfície. L’arrancada del sistema també podrà ser configurada per a què entri a l’escriptori antic heretat, una mesura que sembla gairebé un anacronisme que no ajudarà a l’adopció de la nova interfície, però que és probable que sigui afegit per facilitar la transició en l’àmbit corporatiu.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: