Els usuaris d’Ubuntu aproven en general el nou look de la seva distribució

Compartir

UbuntuL’únic element discordant és la posició dels botons per a tancar, minimitzar i maximitzar la finestra, que es troben a la banda lateral esquerra, com en el Mac OS X però variant el seu ordre de manera que no s’assembla al de qualsevol altre sistema operatiu, quelcom que no acaba de convèncer als “ubunters”.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Estava clar des del moment en que es va anunciar el canvi d’imatge d’Ubuntu tant en l’aspecte de l’escriptori com en la seva marca, que això no deixaria indiferents els usuaris d’una distro que d’ençà de la seva primera versió ha tingut una imatge distintiva allunyada de tots els altres escriptoris informàtics, almenys pel que fa al joc de colors emprat en els seus fons de pantalla i icones.

Malgrat tot, en general el canvi proposat en el nou tema Light ha estat ben rebut pels usuaris si hem de jutjar pel fil de conversa en el fòrum d’Ubuntu que tracta sobre el tema. Menys indiferent ha deixat la nova imatge de marca, que sembla agradar a menys usuaris dels que aproven en nou look de l’escriptori.

La nova imatge d'Ubuntu
La nova imatge d’Ubuntu

L’element menys ben rebut pels usuaris ha estat el nou emplaçament dels botons de control de les finestres (tancar, minimitzar i maximitzar), que canvien la seva localització des del lateral superior dret de la finestra al superior esquerre, amb la qual cosa es canvia d’un "model Windows" a un "model Mac OS X". Això va acompanyat també d’un canvi d’ordre que porta el botó de tancar a la part dreta d’aquests tres elements, una ordenació que no veiem en cap altre sistema operatiu.

Encara falta més d’un mes per a què Ubuntu 10.04 vegi la llum, pel que les propostes que veiem en el nou tema Light poden ser encara rebutjades o modificades. Probablement aquest aspecte ho sigui si es jutja per les crítiques que ha despertat, però també és segur que no s’ha fet així perquè sí.

Una enquesta del bloc britànic OMG! Ubuntu! (com el seu nom indica, dedicat a la distribució GNU/Linux de Canonical) sobre l’impacte del nou tema i imatge de la distro, dóna un balanç del 86% dels usuaris favorable i un 14% contrari al canvi.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)