Emergeixen detalls de com podria ser Windows 8

Compartir

WindowsLa plataforma d’escriptori de Microsoft prendria elements de la filosofia del Windows Phone en un intent de buscar la senzillesa gràfica que pugui mantenir satisfet a l’usuari final.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Encara falta un any més o menys per a què el successor del Windows 7 vegi la llum del dia, però de ben segur que en els quarters generals de Microsoft a Redmond ja tenen la feina en ell prou avançada. De fet, se sap que el cicle de desenvolupament de Microsoft passa per treballar en dues versions simultàniament (pel que a més de la 8, també s’estarà desenvolupant la 9 o com sigui que es vagi a anomenar la seva successora) i planificar la tercera. Una altra cosa és que vulgui donar a conèixer aquesta feina.

Especulacions, filtracions, rumors i subterfugis més o menys clars dels mateixos productors de programari per a avançar imatges i especificacions dels seus productes abans de que aquests vegin la llum a mode de globus sonda per tal de captar la reacció del públic són habituals en aquesta indústria, pel que no seria d’estranyar que alguns llocs vagin publicant al llarg dels mesos vinents exclusives amb informació tant falsa com verídica de la propera iteració de Windows. El més prestigiós en aquest sentit és el Supersite For Windows de Paul Thurrott, que publica només informació que hagin pogut contrastar o vingui d’una font de prou fiabilitat, fet que no priva que alguna vegada allò que s’ha mostrat no acabi sent inclòs en el producte final o quan ho sigui hagi variat en certa mesura.

Respecte a Windows 8, Thurrott esmenta fonts molt properes o dins de la companyia de Steve Ballmer, sense revelar altres detalls per tal de no comprometre els seus llocs de treball, encara que també és plausible pensar en una filtració controlada per part de Microsoft disfressada de filtració no desitjada.

A través d’una sèrie de reportatges, Thurrott ens desgrana algunes de les novetats que podria incorporar el proper sistema operatiu de Steve Ballmer i els seus nois. La que potser m’ha cridat més l’atenció és la inclusió d’elements gràfics que semblen beure directament de les fonts del Windows Phone 7 per a oferir funcions com les que podem obtenir d’un smartphone.

Aquest seria el cas les aplicacions que podrien córrer a pantalla completa, com l’Internet Explorer Inmersive, tal com l’anomena Thurrott, o les finestres emergents i elements molt semblants als quadres amb els que es construeix la interfície gràfica de la plataforma per a smartphones.

Altres novetats destacades per Thurrott del Windows 8 en els seus articles són el lector d’arxius PDF inclòs en el sistema (quelcom que GNU/Linux i Mac OS X ja porten des de fa temps), la pantalla de benvinguda (un altre element que sembla directament inspirat en la versió Phone de Windows), o la interfície “Ribbon” per a l’explorador d’arxius.

La lectura dels diferents articles és molt recomanable per a tots aquells que vulguin mantenir-se al dia de l’actualitat i les especulacions sobre els propers Windows, així com l’anar tornant periòdicament cap a aquest lloc web per tal d’assabentar-se de futures novetats.

Més informació

Paul Thurrott’s SuperSite for Windows

Windows 8 Secrets: Internet Explorer Immersive

Windows 8 Secrets: Modern Reader

Windows 8 Secrets: Welcome Screen

Windows 8 Secrets: Windows Explorer Ribbon

Windows 8 Secrets

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina