Empordà Digital estrena nova seu i web

Compartir

Països CatalansPalafrugell i Begur volen convertir-se en un referent tecnològic a través del projecte Empordà Digital, que compta amb el suport de la Secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat. L’objectiu és garantir que tothom tingui accés a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Nota de premsa/Redacció – Fer el salt del món analògic al digital ja no és un impediment al Baix Empordà. Des d’aquest mes d’octubre està un marxa el projecte Empordà Digital que ofereix activitats formatives a les empreses i la ciutadania, a més d’assessorament i subvencions.

Palafrugell i Begur són una de les deu Ciutats Digitals que la Secretaria de Telecomunicacions ha engegat arreu de Catalunya (n’hi ha un total de deu). Aquest projecte, batejat amb el nom d’Empordà Digital, va començar l’any 2008 i ara veu la llum.

Es tracta d’un projecte polièdric que inclou tan formació, com assessorament i subvencions. Està dirigit tant a la ciutadania, com les empreses i l’administració, i la voluntat és expandir-se més enllà d’aquests dos municipis.

Totes aquestes iniciatives s’han engegat després de dur a terme un pla de participació amb la ciutadania i prospeccions a les empreses més grans de Palafrugell.

Nova seu i nou lloc web

El divendres 9 d’octubre obre les portes la seu d’Empordà Digital, situada al centre de Palafrugell. En aquest espai s’atendrà les consultes i inscripcions. A més, hi ha un ordinador d’ús públic amb connexió gratuïta a Internet.

Dins la seu hi ha instal·lat el “videomatón”. El seu funcionament és tan senzill com els “fotomatons” de tota la vida; durant una minut els ciutadans poden enregistrar el missatge que vulguin: poden presentar alguna activitat que s’organitzi al poble, fer suggeriments a l’Ajuntament, recitar un poema, cantar una cançó, fer una declaració d’amor… L’objectiu és obrir un espai perquè tothom pugui expressar-se -sempre i quan el contingut no fereixi sensibilitats-. Aquests vídeos es difondran a través del web d’Empordà Digital i es podran consultar també per Internet.

Oferta formativa per a les empreses

L’equip d’Empordà Digital està fent prospecció a les empreses de Palafrugell i Begur per conèixer el nivell d’implantació de les noves tecnologies. Fins ara, s’han visitat 200 empreses de tots els sectors econòmics.

A partir de les mancances detectades, s’han organitzat, entre d’altres, les següents activitats:

  • Taller Internet i correu electrònic. Aspectes legals (LOPD)

  • Taller de protecció de dades de caràcter personal en l’àmbit de l’empresa (LOPD)

  • Taller sobre ús de les tecnologies de la informació per optimitzar els negocis.

  • Estratègies de màrqueting a Internet

  • Curs de Programari Lliure

  • 4a jornada d’empresa

Tots els continguts, tant d’empresa com de ciutadania, desenvolupen les competències incloses en el certificat tecnològic de la Generalitat ACTIC. D’altra banda, des de la branca empresarial s’ha fet pública una subvenció per a pàgines web d’empreses. Podeu trobar més informació al web d’Empordà Digital especialitzat per a empreses.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)