Empresa coreana afirma haver produït un sistema operatiu 100% compatible amb Windows

Compartir

No s’han donat detalls tècnics d’aquest suposat èxit ni s’han mostrat vídeos o captures de pantalla convincents, pel què tot pot acabar essent només un muntatge…

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Compte amb la informació que llegireu tot seguit, ja que no he pogut contrastar-la amb fonts fiables i es refereix a productes que poden estar en fase de desenvolupament o, simplement, no complir amb el que prometen. Tot i això, m’ha semblat un tema interessant per tractar.

L’empresa coreana TmaxSoft afirma haver aconseguit construir un sistema operatiu 100% compatible amb les APIs de Windows, el què significaria que té la capacitat d’executar qualsevol aplicació de la plataforma de Microsoft sense pèrdua de rendiment. La companyia posa molt èmfasi en aquest 100%, superior a l’aconseguida per projectes amb una trajectòria més llarga i molt més coneguts com són Wine i ReactOS. Malgrat tot, la gairebé total manca de notícies fins ara fa sospitar que tot pugui ser un simple “fake”, un muntatge per pujar la cotització d’aquesta companyia a la borsa.

Pot llegir-se una detallada descripció de tot en aquesta entrada de bloc realitzada per algú que va assistir a l’esdeveniment de presentació del nou sistema operatiu en un hotel de Seül. Allò que s’ha mostrat fins ara per la companyia productora en el seu bloc (en coreà) consisteix en captures de pantalla que alguns opinen han estat manipulades amb un programa de retoc tipus Photoshop.

TmaxSoft té la seva àrea de negoci en el camp del programari, com evidencia el seu nom, treballant bàsicament en sistemes operatius i gestors de bases de dades. La consideració de la necessitat estratègica de disposar d’una plataforma completa pròpia la va moure a desenvolupar un sistema operatiu propi fa uns quatre anys. Durant tot aquest temps, poc s’ha sabut fora de Corea de les seves intencions per a compatibilitzar el nou desenvolupament amb Windows, una fita per a la informàtica com la que els alquimistes van fer per produir or a l’edat mitjana.

És precisament aquesta manca de notícies la que ha portat a molts a dubtar de què el desenvolupament de TmaxSoft (batejat com a TmaxWindow9) s’hagi estat duent a terme en aquesta línia, perquè l’argument és que intentar fer compatible qualsevol plataforma amb Windows requereix un esforç enorme i que, a més, TmaxSoft diu haver comptat amb el concurs de fabricants de maquinari per provar la seva nova plataforma i assegurar-se de què hi hagi drivers disponibles per a ella, un punt que no s’ha pogut comprovar.

Com a lectures recomanades per informar-se, suggereixo el post que el rotatiu OSnews li dedica (en anglès), el review també en anglès de Kang Seonghoon (qui va assistir en viu a la presentació realitzada a Seül) i les diapositives corresponents a la presentació, en les quals s’aclareixen diversos aspectes de l’arquitectura del sistema.

Repeteixo un cop més que allò que s’ha exposat correspon a productes la veracitat dels quals no ha pogut ser contrastada per fonts independents i fiables, disposant només del material emès pel fabricant, el qual és -al parer de diversos analistes- dubtós.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)