Enfrontades en el mercat, unides com a ‘lobby’

Compartir

Pesos pesats com Google, Facebook o eBay, enfrontats a la Xarxa, han decidit unir-se en un grup de pressió davant de les autoritats per tal de defensar els seus interessos comuns.

Seguint la màxima de la unió fa la força, els principals gegants d’Internet s’han unit per crear un lobby que representi i defensi els seus interessos davant de les autoritats governamentals, reguladores i judicials dels Estats Units.

Són empreses com Google, Facebook, eBay o Amazon, les quals es veuen les cares en el dia a dia de la Xarxa de xarxes, a vegades fins i tot de manera certament agra, però que quan es tracta de fer pinya per interessos compartits, no han dubtat en ajuntar-se sota el paraigua de la Internet Association.

Aquesta entitat actuarà com a lobby (una figura amb reconeixement ple als Estats Units, país en el que es troba allunyada d’una part de les connotacions negatives que arrossega a Europa o en altres llocs del món) en sectors com la regulació de la immigració -que aquestes empreses volen flexibilitzar per atraure talent estranger cap als Estats Units-, la regulació del mercat, i les noves lleis relatives a nous serveis i productes tecnològics.

Es desconeix el nom de les altres empreses pertanyents a l’associació, només les quatre anteriorment esmentades són conegudes com a impulsores del projecte gràcies a una filtració de la que es fa ressò l’agència Reuters.

Aquestes quatre grans ‘majors’ d’Internet als Estats Units i a la resta del món es gasten cada any una xifra creixent en polítiques de lobby davant les autoritats nord-americanes, per la qual cosa la seva unió els permetrà, probablement, maximitzar els resultats minimitzant la inversió.

La Internet Association iniciarà les seves activitats a partir del setembre, i una de les primeres coses que farà serà donar a conèixer el nom dels seus components.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: