Engadget publica informacions exclusives sobre el futur iPad 2 i l’iPhone 5

Compartir

AppleUn nou microxip d’Apple, l’A5, equiparia les noves versions dels gàdgets més cèlebres del fabricant de la poma mossegada. L’iPhone veuria un redisseny complet de la seva aparença, malgrat que no han transcendit fotos del seu nou aspecte.

Redacció – Engadget, una de les publicacions d’avantguarda en la informació sobre nous gàdgets, cita una font molt propera a Apple (la mateixa que li va revelar la informació sobre el nou Apple TV abans del seu llançament) per analitzar els probables propers llançaments de la companyia de Steve Jobs, el successor del primer iPad i la cinquena generació de l’iPhone. Les dates que ofereix per a la presentació de cadascun d’ells (abril i juny de 2011) coincideixen amb el cicle de renovació anual de l’iPhone, que també serà pres per l’iPad.

iPad 2

Segons la publicació en línia, entraria a les botigues durant l’abril, seria més fi que el seu predecessor i muntaria una nova pantalla amb una tecnologia semblant a la retina de l’iPhone 4 però sense arribar a ser la mateixa, amb una molt alta definició.

Una cosa que no sorprèn és la possible presència de dues càmeres, una de frontal i una altra de posterior, però sí d’una ranura SD o microSD. Aquesta seria la primera vegada que un dispositiu mòbil d’Apple inclou tal possibilitat d’expansió.

El slot per a inserir la tarja seria accessible des de l’exterior, no estaria a la part interior de l’aparell com en altres fabricants (cas de Nokia). Apple és molt gelosa del que passa dins dels seus aparells, i va a contracorrent amb, per exemple, bateries que no pot reemplaçar l’usuari.

També es produeixen canvis interns, substituint el xipset de comunicacions sense fils fins ara fabricat per Infineon i que d’ara en endavant serà produït per Qualcomm.

iPhone 5

El redisseny extern serà la principal característica del successor de la reeixida línia de smartphones d’Apple, malgrat que Engadget no dóna gaires pistes sobre la seva aparença i ni tan sols mostra alguna imatge de l’aparell, que actualment estarien provant grans executius de la multinacional però només dins de l’àrea del campus de la companyia a Cupertino, de manera molt discreta. Potser sigui per això que la font d’Engadget no ha pogut o no ha volgut captar imatges del terminal i difondre-les.

A Engadget especulen sobre la possibilitat que la CPU emprada en la nova encarnació de l’iPhone sigui l’A5, successor de l’A4 de la mateixa Apple i que es basaria en el disseny de doble nucli del Cortex A9.

Apple TV

El mateix processador A5 ha estat inclòs en la següent versió del set-top-box de la companyia de la poma.

Com sempre, el present article es basa en les especulacions i possibles filtracions de fonts properes a la companyia a publicacions punteres, i tot i que fa temps que aquestes filtracions acostumen a cenyir-se molt al què finalment es presenta, també es poden donar sorpreses.

Més informació

Article d’Engadget en el qual s’hi detallen les futures novetats d’Apple

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina