Eric Schmidt desmenteix futura fusió entre Android i Chrome

Compartir

Els rumors havien començat amb la substitució d’Andy Rubin per Sundar Pichai en la direcció del sistema operatiu del robot verd per a smartphones.

Segons declaracions recollides per l’agència Reuters, Eric Schmidt (President Executiu de Google) va desmentir qualsevol possibilitat de fusió entre Chrome i Android. Aquestes declaracions foren realitzades per Schmidt en el marc d’un recent viatge al sud-est asiàtic, en el qual va passar per països com l’Índia o Birmània.

Els rumors sobre una possible fusió d’ambdós productes van saltar a la palestra després de la substitució d’Andy Rubin per Sundar Pichai en la direcció d’Android. Rubin fou un dels fundadors d’Android quan aquest sistema operatiu encara no pertanyia ni tan sols a Google, i havia exercit un rol important en la seva evolució d’ençà que la multinacional del sector el va adquirir en el 2005.

Pichai és també el vicepresident sènior de Chrome, càrrec que ja ostentava abans de substituir Rubin com a responsable d’Android, i el qual tampoc va abandonar després de la seva designació. Ha estat aquesta doble titularitat la que ha disparat els rumors que en el futur ambdues línies de treball es podrien fusionar.

Schmidt va indicar que, tot i no enfrontar-se a una fusió, ambdós projectes sí que es podrien superposar en alguns aspectes. La col·laboració entre els equips de desenvolupament d’ambdós productes es podria veure beneficiada per la direcció compartida de Pichai, quelcom que potser hagi motivat el seu nomenament com a director també del destí d’Android, a més del de Chrome.

La informació de Reuters es refereix a Chrome, però no esmenta explícitament la versió de sistema operatiu del navegador web, Chrome OS. Aquesta, el principal exponent de la qual són els ordinadors portàtils coneguts com a Chromebooks, no està tenint gaire èxit en el mercat ni un impacte significatiu tant en el sector tecnològic com en els comptes de resultats de Google. És una aposta de futur, per a un temps encara per venir en el qual la connectivitat a Internet serà omnipresent, fins i tot en les regions més remotes del globus terraqüi.

Com a responsable de Chrome, Pichai també regeix el destí de Chrome OS i, per la proximitat d’aquest amb Chrome, és poc probable que el sistema operatiu basat en el navegador si que s’acabi fusionant amb Android.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: