Eric Schmidt parla sobre l’actualitat de Google

Compartir

En una interessant entrevista concedida al Wall Street Journal.

Eric Schmidt. Imatge oficial de Google

Eric Schmidt. Imatge oficial de Google

El president executiu i ex-CEO de Google, Eric Schmidt, va parlar llargament sobre l’actualitat del gegant de Mountain View amb el prestigiós rotatiu nord-americà Wall Street Journal.

Sobre les relacions entre Google i Apple va dir que “la manera més adulta de gestionar un negoci és que funcioni com un país. Els seus habitants tenen diferències però fan negocis junts els uns amb els altres en comptes d’anar-se llançant bombes tot el dia”. Referint-se a les guerres de patents, tot seguit va afegir que “Google i Apple són molt conscients de les estratègies legals de cadascuna. […]És molt curiós que Apple hagi decidit demandar els socis de Google i no a l’empresa en si”.

Seguint amb aquest tema i la innovació “Google ho està fent bé. Apple ho està fent bé. Deixa’m dir-te qui és el perdedor aquí. Hi ha un jove Andy Rubin [cofundador d’Android] treballant en una nova versió de Danger [la companyia que el mateix Rubin va cofundar abans d’Android]. Com li expliques a ell o a ella que no serà capaç d’obtenir la cobertura de patents necessària per oferir una versió correcta del seu producte?. Heus aquí la conseqüència de tot això”.

També va deixar anar una perla cap a Windows 8 i Windows Phone 8 afirmant que “jo no ho l’he usat, però crec que Microsoft no ha sorgit com un creador de tendències en aquest nou model encara”.

En l’entrevista lamenta que Apple es desfés de Google Maps i no va entendre el perquè la companyia de Cupertino va decidir treure de les pantalles d’inici dels iPhone i els iPad l’aplicació de YouTube.

Per acabar, va deixar anar amb molta subtilesa que “Apple, Google, Amazon i Facebook són els importants quan es tracta de tecnologia de consum, perquè el temps de Microsoft ja ha passat”. I va comentar “mai en la nostra industria havíem vist quatre plataformes de xarxa a aquesta escala. Havíem vist a IBM i a Microsoft. Però ara en tenim quatre, i la competència resultant és un canvi enorme en la indústria”.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: