Error de càlcul en el resultat que a Google li ha donat la venda de Motorola

Compartir

La gran majoria dels mitjans de comunicació obvien la venda del negoci de mòdems de cable i set-top boxes que una Motorola Mobility ja en mans de Google duia a terme al desembre de 2012.

estand de Motorola al MWC 2013

estand de Motorola al MWC 2013

Després de la notícia sorpresa de l’adquisició de gran part de Motorola Mobility per Lenovo amb l’excepció dels apartats de R+D i gran part de les patents, la gran majoria dels mitjans de comunicació especialitzats han donat una xifra com a resultat de l’operació: 9.590 milions de diferència entre el preu de compra i el de venda.

Aquesta xifra vindria de restar al preu de compra de Motorola Mobility per part de Google (12.500 milions de dòlars) l’import ara desemborsat per Lenovo (2.910 milions).

Tot i això, i si prenem el total de l’adquirit per Google el 2012, hem de tenir en compte una altra venda parcial: la del negoci de fabricació de mòdems de cable i set-top boxes a la nord-americana Arris.

Aquesta, anunciada al desembre del 2012 i tancada a l’abril del 2013, va significar un ingrés a les arques de Google d’aproximadament 2.350 milions de dòlars, que s’haurien de restar del preu de compra original de 12.500 milions per donar una xifra final de 10.150 milions de dòlars .

És d’aquesta xifra, i no dels 12.500 milions inicials, de la qual s’ha de restar ara el preu de compra de Lenovo, ja que la multinacional xinesa no adquireix el negoci venut a Arris que sí es va comptabilitzar en l’operació d’adquisició per part de Google el 2012.

El balanç final “negatiu” en teoria per a Google (que en realitat ha pagat per les patents i diverses tecnologies) és, doncs, d’uns 7.240 milions de dòlars.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: