És clar que Google no actuarà contra Facebook Home!

Compartir

Per molt que li molesti la creació dels nois de Mark Zuckerberg, la companyia del cercador està lligada de mans i peus per tal de no oferir una mala imatge pública.

Aquesta setmana, en una conferència organitzada pel rotatiu AllThingsD, Eric Schmidt va afirmar que Facebook Home és un gran suport per a Android i que, d’alguna manera, valida la política de la companyia del cercador de crear un sistema obert i emmotllable segons les necessitats i gustos de fabricants i actors diversos del camp de la mobilitat. Sincerament, crec que Schmidt no ha dit tota la veritat.

És cert que la política de la companyia és aquesta des del principi, i que adaptacions personalitzades com les que fan HTC amb la seva interfície Sense, Samsung amb TouchWiz, o Sony amb Timescape són benvingudes però que, per exemple, usos com el que fa Amazon dissimulant totalment la paternitat de Google sobre el sistema, i reemplaçant els seus serveis, ja no són vistos amb tan bon ull.

Això de Facebook Home entra de ple en aquesta segona categoria, ja que la companyia de Mark Zuckerberg ha emmascarat la presència de Google en el terminal, i ha fet del seu sistema una base per al “Facebook Phone” que, al final, es resumeix en una experiència d’usuari. Si, Android compleix la seva comesa, però a canvi Google veu com la seva xarxa social Plus o el seu client de missatgeria Talk queden arraconats en favor de qui s’ha erigit en un rival directe.

Però Schmidt s’ha de mossegar la llengua i no es pot expressar en tals termes; el problema és d’imatge: Google presumeix de ser una empresa oberta al màxim i que deixa camp per jugar fins i tot als seus més directes rivals. Si ara canvia la política només pel que Facebook fa, apareixerà com la dolenta de la pel·lícula, és per això que Schmidt es mostra favorable a Facebook Home i lloa aquest programari com la prova definitiva de l’obertura d’Android.

Això no ha de ser un obstacle per a què les ments pensants de Mountain View no estiguin preparant alguna estratègia per dificultar la vida a Facebook Home.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: