Es comença a preparar el terreny per a un iPhone Mini

Compartir

iPhoneFins ara Apple semblava poc inclinada a llançar un segon model del seu smartphone, però la companyia de Cupertino podria només haver estat esperant el moment adequat per fer-ho, i aquest s’estaria acostant. El motiu: frenar l’avanç dels terminals basats en Android.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – L’iPhone Mini o, en el seu defecte, una variació del famós terminal d’Apple, és un rumor recurrent que, fins ara, només existeix en les ments dels seguidors més recalcitrants de la marca nord-americana. Tot i això, ja sabem el que passa amb els rumors referits a la companyia de la poma que perduren en el temps: normalment s’acaben materialitzant, almenys els més plausibles. Així va passar amb la migració a la plataforma Intel x86, el llançament d’un tablet, o fins i tot el mateix llançament d’un telèfon mòbil.

Segons informen diversos rotatius online, els nois de Steve Jobs estarien negociant la compra de diversos components per a un nou model d’iPhone de menor cost que l’actual, per al què lògicament estarien buscant peces més barates, i que ha estat identificat com el futur iPhone Mini.

Aquest moviment no seria nou: quan va sortir al mercat l’iPod, aquest no tenia rival com a reproductor MP3, però a mida que anava passant el temps li van sortir a l’encontre empreses que van comercialitzar variacions dirigides a perfils de públic diferents. Llavors fou quan Apple va ampliar les seves mires i va començar a presentar una sèrie de variacions com l’iPod Shuffle, el Nano, el Mini o el Touch.

L’iPhone ha estat durant molt de temps la “nena mimada” dels consumidors, però el ritme que segueix Android fa preveure que els terminals basats en aquesta plataforma regnaran en els anys vinents. Precisament, un dels punts a favor d’Android i en contra de l’iPhone que indiquen algunes consultores és que el sistema de Google està present en una àmplia varietat de terminals de diversos fabricants, mentre que l’iPhone és només un (amb diverses generacions, si, i en dos colors, però només un terminal). Disposar de diversos models diferents d’iPhone anivellaria una altra vegada la balança.

A més, amb la introducció d’una nova variant del seu smartphone, Apple podria tornar a desfermar un furor comprador idèntic al provocat quan llança un nou dispositiu, com ja va passar amb les dues versions de l’iPad o cada una de les revisions del mateix iPhone.

Però com seria aquest iPhone Mini? Totes les apostes apunten a un terminal més petit, menys potent, però amb tot allò bàsic que se li pot demanar a un smartphone i amb la darrera versió del sistema operatiu mòbil d’Apple. Per a quan? L’iPhone 5 s’està retardant i, probablement, no veurà la llum fins almenys després de l’estiu (tot i que és més possible que sigui just abans del Nadal o en els primers compassos del 2012), quelcom que podria ser interpretat com un retard buscat per deixar pas a l’iPhone Mini.

En qualsevol cas, això són especulacions que només la companyia de Cupertino podrà respondre amb els seus actes i anuncis.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina