Es confirma la tendència a la baixa de l’IE i Firefox, mentre que Chrome segueix a l’alça

Compartir

ChromeLes noves versions dels navegadors de Microsoft i Mozilla segueixen sense frenar l’estrella ascendent del browser de Google, que s’acosta als 12 punts percentuals a nivell mundial, mentre que l’Internet Explorer podria acabar l’any fregant el 50%.

Redacció – Tant Mozilla com Microsoft preveien contenir la marea provocada per Chrome en els darrers mesos (el navegador de Google ja és utilitzat per un de cada deu internautes a tot el món) llançant sengles noves edicions dels seus navegadors amb dues característiques clau: velocitat i interfície d’usuari senzilla, inspirada precisament en la del navegador de Google.

Però Internet Explorer 9 i Firefox 4 no s’han comportat en el mercat com esperaven els seus respectius creadors, no podent frenar l’avanç de Chrome. La gran pregunta és si aquest tindrà fre o continuarà creixent com l’espuma tal i com ho ha vingut fent fins ara.

Perquè en els dos darrers mesos el navegador web de Google ha crescut un punt percentual, mentre que en el darrer any ho ha fet en cinc punts en total, i sense variar gairebé gens el seu ritme de creixement. Això ha fet que Firefox acabés signant l’adopció de Bing quan s’acabi el contracte que ara la vincula amb Google per posar aquest cercador per defecte en el seu browser.

Si ens preguntem fins a quin punt han influït les darreres versions de tots els principals browsers en aquesta veritable “guerra” que tant d’interès genera entre els mitjans i l’opinió pública, direm que, segons les darreres estadístiques fetes públiques per Net Applications, Internet Explorer 9 ha seduït a un 2,41% del total dels Internautes (un 4,37% del total d’usuaris de l’IE s’han actualitzat a aquesta versió), i Firefox 4 ha fet el mateix amb el 5,43% del total d’internautes (un de cada quatre usuaris de la guineu de foc ho és de la seva última versió).

Per la seva banda, els usuaris de Chrome 11 són el 0,5% del total d’internautes, el que representa un total relatiu del 4,18%. Però aquesta quantitat anirà creixent molt de pressa en les properes setmanes gràcies a la utilitat d’actualització automàtica del browser de Google.

Aquestes xifres demostren que, en aquests moments, Chrome és un programa el creixement del qual en el mercat continua a un ritme estable i força espectacular, mentre que Firefox ha notat sensiblement l’entrada del navegador de Google en lliça i Microsoft no aconsegueix treure al seu browser de la dinàmica a la baixa.

Pel que fa als altres competidors, el Safari d’Apple creix lleugerament (més producte del propi creixement dels ordinadors Apple en el mercat que de les seves instal·lacions en Windows) mentre que Opera es manté estable en una quota molt residual de mercat.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina