Es filtren alguns detalls de la propera plataforma integrada d’AMD

Compartir

Conegut de moment com a Fusion, integrarà en una sola pastilla la CPU i la GPU.


Redacció imatica.org – Com el seu nom indica, Fusion serà el producte d’unir o fusionar dos components fins ara separats en el disseny d’ordinadors: d’una banda la CPU (Central Process Unit) i per l’altre la GPU (Graphics Process Unit). Els primers detalls d’aquesta iniciativa d’AMD han estat filtrats a la Xarxa recentment des de fonts properes a la companyia.

El primer producte de Fusion i que tindrà segons aquestes fonts no identificades el nom de Shrike consistirà en una CPU Phenom de doble nucli juntament amb una GPU ATI RV800. Aquest primer exemplar podria veure la llum en algun moment del 2009.

La combinació del que actualment són dos xips diferenciats en una única pastilla no es troba exempta de problemes tècnics, els quals podrien explicar perquè aquest projecte (que fou un dels motius que AMD va al·legar per fer-se amb ATI) s’està endarrerint tant.

Aquest nou tipus de producte seria el més adequat per a ordinadors portàtils, permetent-los reduir la mida dels components interns (és de suposar que el xip conjunt ocuparà menys superfície que els dos xips per separat) i, per tant, donant lloc a desenvolupaments més potents i més petits.

D’ençà de l’adquisició d’ATI, AMD es troba en números vermells i en situació de caiguda lliure. Fusion podria representar una bona oportunitat de justificar davant d’inversors i corredors de borsa aquesta arriscada operació que, de moment, només li ha suposat pèrdues econòmiques al fabricant de microxips. És per això que, tot i que la companyia no ha comentat res oficialment, les informacions filtrades sobre Fusion podrien haver-ho estat amb l’autorització explícita o implícita de la direcció per tal de provocar una certa revaloració de les accions.

Guillem Alsina