Es revela un dels misteris de l’operació Sun-Oracle

Compartir

Larry Ellison, CEO d’Oracle, afirma que la seva companyia apostarà fort per l’arquitectura SPARC, ja que busca oferir als seus clients una completa plataforma maquinari-programari ben integrada.

Oracle-Sun Microsystems

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – D’ençà de l’anunci d’adquisició de Sun Microsystems per part d’Oracle, s’havien estat fent càbales sobre el futur de la plataforma de maquinari de la companyia adquirida. L’Espasa de Dàmocles penjava, doncs, d’un fil sobre el cap de la línia de producció de xips SPARC, tenint en compte que el seu prestigi i ús ha davallat en els darrers anys.

Com a opcions, Oracle tenia la venda d’aquesta arquitectura a una altra companyia (com a possible compradora s’esmentava a Fujitsu), o bé separar la unitat en una nova spin-off, una companyia independent que vengués les seves creacions a les companyies interessades. També podia, simplement, liquidar la unitat, tancar-la i vendre el que pogués. Finalment, i en una entrevista exclusiva concedida a l’agència Reuters, Larry Elisson, CEO d’Oracle, ha confirmat que la companyia que presideix creu en el futur de SPARC i en potenciarà el seu desenvolupament.

Els xips SPARC es basen en una arquitectura RISC, i van sortir al mercat a mitjans de la dècada dels vuitanta del segle passat. Pensats per a aplicacions de supercomputació, també han fet aparicions en servidors de gamma mitjana i fins i tot en màquines desktop. Sun els empra juntament amb processadors d’arquitectura x86 tant d’Intel com d’AMD.

En l’entrevista concedida per Elisson a Reuters, i realitzada per correu electrònic, el CEO d’Oracle afirma que la seva companyia seguirà el model d’Apple i Cisco, que fabriquen maquinari i programari que encaixen com un guant, pel què es poden permetre d’associar-li un marge comercial més gran que el que poden posar la resta de fabricants. Com a exemple, Elisson posa l’iPhone d’Apple, el qual surt més car que altres telèfons però proporciona un binomi maquinari-programari molt ben integrat.

Elisson ha insistit en els punts forts dels xips SPARC, com ara la gestió d’energia (a la que qualifica com de superior a la que realitza Intel en els seus microprocessadors) per a afirmar que la companyia que dirigeix augmentarà la inversió en aquesta línia de negoci. El seu objectiu és batre IBM introduint millores en l’arquitectura SPARC orientades a millorar la gestió de grans quantitats de dades. Per a això, treballarà amb Fujitsu, com he dit abans, una de les empreses de la qual es rumorejava podia ser una candidata a adquirir aquesta línia de negoci.

La divisió de dispositius d’emmagatzemament també és important per a Oracle, pel què es pot desprendre que cap de les línies de producte de Sun Microsystems es veurà exclosa de la nova companyia resultant i que, ans al contrari, es podran veure reforçades.

El nou aire que aporti Oracle juntament amb l’entrada de Cisco en l’escena dels servidors corporatius, permetran una redefinició d’aquest espai, fins a la data dominat per HP i IBM. Veurem com es planteja el futur per a aquestes dues empreses.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)