Estudi independent revela que les Apps corren més ràpid en Android que en iOS

Compartir

AndroidAquest estudi es refereix al browser encastat que aquestes plataformes empren per a les aplicacions específiques, i no al navegador web incorporat per a navegar.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – L’iPhone fou el primer en usar el concepte d’aplicació que empra un navegador web encastat (embedded) per a funcionar, fins i tot en desconnexió, mètode d’execució de programari que després han aprofitat altres plataformes com Android. Aquest navegador web encastat es diferencia del browser natiu: el primer és una peça del programari del sistema, es diferencia d’un navegador web corrent en què pràcticament només proporciona el motor de renderització d’HTML i uns pocs serveis més, mentre que el navegador natiu ofereix apartats com el de la gestió de preferits i la introducció d’una adreça mitjançant la corresponent barra i quadre de text. Internament tampoc acostumen a estar construïts de la mateixa manera, ja que el navegador encastat no necessita tanta potència com el natiu (aquest darrer l’utilitzat per a la navegació per pàgines web) ni tanta funcionalitat.

Fins ara, els estudis existents sobre navegació des del mòbil en termes d’ús i prestacions, es referien en exclusiva a la Web i als navegadors natius, però la companyia Blaze ha publicat un estudi sobre la velocitat dels browsers encastats de les dues plataformes que, ara mateix, estan provocant més furor i competint directament al mercat: l’Android de Google i l’iOS d’Apple. I el resultat que ofereix tal estudi dóna l’avantatge en velocitat a Android.

Per dur a terme la recerca, Blaze ha comparat un iPhone 4 amb iOS 4.3 contra un Samsung Galaxy S amb Android 2.3 Gingerbread, les darreres versions de les respectives plataformes de programari, realitzant la càrrega de diversos milers de pàgines web i mesurant els resultats amb un sistema creat per la mateixa empresa i que ha estat posat a disposició dels internautes per al seu propi ús amb la URL que es vulgui. Les pàgines utilitzades corresponen a les aplicacions de Twitter o Facebook entre d’altres, que s’instal·len com a icones independents i s’executen en el navegador encastat.

Els resultats han sorprès fins i tot als propis creadors del test -segons les seves mateixes paraules-, els quals esperaven que un dels dos browsers s’erigís en guanyador, però mai van somiar amb una diferència tal entre ambdues opcions: les mesures van concloure que el browser d’Android carregava les pàgines més ràpidament en un 84% dels cops, guanyant l’iPhone només en el restant 16%.

A més, els analistes de Blaze van concloure que la millora que tots els navegadors busquen en el processat de JavaScript no sembla afectar en cap o molt poca mesura al rendiment d’aquestes apps. Se’ns estan venent fal·làcies des dels fabricants de browsers? Això podria tenir una explicació molt simple en com es testegen aquests programes, amb una bateria de proves realitzada ex-profés, i no amb un test real, pel què podria variar l’impacte que té una millora en el motor de JavaScript respecte als números que dóna en els tests.

Blaze és una companyia privada de recent fundació (l’any passat) i que actua de consultora en l’àmbit de la Web mòbil.

Més informació

Informe complet de Blaze

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina