Europa dóna la seva benedicció a l’adquisició de Motorola per part de Google

Compartir

La Comissió Europea estima que la companyia del cercador no limitarà l’ús d’Android als competidors del fabricant nord-americà, i que la cartera de patents adquirida amb l’operació tampoc resultarà determinant.

Joaquin Almunia, responsable de competència a la Unió Europea

Joaquin Almunia, responsable de competència a la Unió Europea

El vicepresident de la Comissió Europea i responsable de competència, l’espanyol Joaquín Almunia, ha declarat que “hem aprovat l’adquisició de Motorola Mobility per part de Google perquè, després d’un examen a consciència, aquesta transacció no planteja, per ella mateixa, problemes de competència. Per descomptat, la Comissió continuarà mantenint una estreta vigilància sobre el comportament de tots els actors del mercat en el sector, particularment sobre l’ús cada cop més estratègic de les patents”.

D’aquesta manera, es dóna carta blanca a l’adquisició, que –si no es dóna cap circumstància estranya– ja pot tirar endavant després d’haver obtingut el vistiplau de les autoritats nord-americanes. Google va manifestar des del principi que mantindrà aquesta nova divisió com una companyia independent.

La Comissió no ha trobat possibilitats que, amb la compra de la divisió de mòbils de Motorola, Google vagi a limitar d’alguna manera l’ús d’Android als competidors d’aquest fabricant com poden ser Samsung, HTC o LG. Segons les conclusions de l’entitat europea, Motorola és un jugador petit en el mercat europeu, i Google basa el seu model de negoci en els serveis online proporcionats als consumidors a través d’Android, per la qual cosa –i a mode de conclusió– no li interessarà sabotejar el seu propi negoci negant a la competència utilitzar la seva plataforma de programari i serveis.

Pel que fa a la cartera de patents, la Comissió no considera que vagin a marcar una gran diferència en el mercat.

Més informació

Nota de premsa de la Comissió Europea anunciant l’aprovació de l’operació de compra de Motorola Mobility per part de Google

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: