Europa no es vol quedar fora dels pagaments amb el mòbil

Compartir

Les autoritats comunitàries del vell continent estarien preparant una regulació per a unificar els diferents sistemes de pagament existents i els que vinguin en el futur, de manera que pagar amb el mòbil sigui independent del fabricant del terminal, del sistema operatiu o entitat financera, i transparent i sense dificultats per a l’usuari.

Europa no vol perdre el tren del futur en els pagaments mòbils. Fotografia gentilesa d'Erik Hersman a Flick sota llicència Creative Commons

Europa no vol perdre el tren del futur en els pagaments mòbils. Fotografia gentilesa d'Erik Hersman a Flick sota llicència Creative Commons

Segons informa el canal de notícies Bloomberg, les autoritats reguladores europees podrien estar estudiant la creació d’una regulació unificada per als pagaments electrònics, ja que ara els sistemes són diversos i presenten incompatibilitats entre ells.

Per a tal afirmació, Bloomberg cita un informe de la Comissió Europea en el qual s’indica, precisament, aquesta fragmentació com a principal causa de que els pagaments a través del mòbil no floreixin en el vell continent.

L’informe compara les xifres d’usuaris de la regió Àsia-Pacífic, amb països líders en l’adopció d’aquest tipus de tecnologies com són Corea de Sud o Japó, amb les d’Europa. El resultat és aclaparador: 62,8 milions en la primera contra només 7,1 milions a l’Europa Occidental. No estar en una posició davantera en aquest aspecte es pot considerar un llast per a esperonar la malparada economia del vell continent.

Sense una estandardització i regulació comuna, el mercat europeu corre el risc de fragmentar-se, segons afirma el document a què ha tingut accés a Bloomberg, convertint-se en un mosaic en el què a cada país imperi una regulació o un estàndard diferent.

Regular aquest terreny serà una tasca que haurà de dur a terme la Comissió Europea, organisme que, entre d’altres funcions, s’encarrega de vigilar la competència entre empreses en els mercats de l’Europa unida. No hi ha dates previstes per a presentar o debatre tal projecte de regulació, ni s’ha fet encara una declaració oficial de tal intenció malgrat que el document en poder de Bloomberg ho deixa a entendre molt obertament.

Serà necessari, doncs, esperar futures notícies sobre aquest tema.

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: