Evleaks revela possibles especificacions del Nokia Normandy

Compartir

També conegut com a Nokia X, serà un terminal de gamma mitjana o entry, serà venut a un preu assequible i anirà destinat a atraure els usuaris d’Android als serveis i productes de Microsoft i la mateixa Nokia.

Nova filtració sobre el suposat terminal Android de Nokia, que cada dia que passa sembla tornar-se més real. Tot i això, cal prendre’s sempre aquest tipus de filtracions com a un ‘possible’, ja que fins que la companyia d’Espoo no ho anunciï oficialment, no podem donar-lo com a segur.

I, com en anteriors ocasions, aquest cop també ha estat el compte de Twitter Evleaks el que ha filtrat les especificacions de maquinari que podrien correspondre al Nokia Normandy, al qual Evan Blass (autor del compte) també anomena Nokia X.

Tweet amb el qual Evan Blass revelava les especificacions de maquinari del Nokia X/Normandy, a través del compte @evleaks

Tweet amb el qual Evan Blass revelava les especificacions de maquinari del Nokia X/Normandy, a través del compte @evleaks

Seria, per les especificacions que ofereix, un terminal de gamma mitjana equipat amb un processador Snapdragon de Qualcomm de doble nucli ia 1 GHz de freqüència de rellotge, 512 MB. de RAM (bastant escàs per als estàndards actuals), pantalla de 4″ i resolució 480×800 px. (WVGA), 4 GB. d’espai per a emmagatzematge intern ampliables mitjançant tarja microSD, càmera de fotos principal (posterior) de 5 Mpx, bateria de 1.500 mAh, i disponibilitat en sis colors.

Sembla confirmar-se també que, d’arribar al mercat, aquest model no comptarà amb Google Play i els serveis de la companyia del cercador preinstal·lats, sinó que aquests seran substituïts pels de les mateixes Nokia i Microsoft, com els mapes Here o el correu d’Outlook. És per això que les apps hauran de ser descarregades d’un apartat dedicat a aquest terminal de la botiga de la mateixa Nokia, que actualment només serveix apps per a Windows Phone, o bé de botigues de terceres parts, sense aclarir quines podrien ser aquestes.

Queda clar que, si existeix el terminal i sigui presentat (bé al Mobile World Congress o més endavant), l’estratègia de mercat amb ell és la d’anar a penetrar en el segment dels terminals entry-level o mitjans, tindrà un preu assequible i buscarà desviar l’atenció dels posseïdors de terminals Android per a què abracin els serveis de Microsoft i de la mateixa Nokia.

La finlandesa utilitzarà la bona fama del seu maquinari en conjunció amb la plataforma de programari més emprada actualment (Android) per presentar una oferta al mercat que sense cap dubte serà irresistible per a alguns, però que es perdrà bona part dels consumidors per no llançar un model flagship, cosa lògica ja que entraria en contradicció directa amb l’aposta que la companyia d’Espoo ha fet per Windows Phone, i més ara que ha estat comprada per Microsoft.

Tot i que no podem donar per segura la seva existència al 100%, el gran nombre de filtracions i les fonts de procedència d’aquestes que es poden considerar fiables, ens fan inclinar més cada dia la balança cap a un Nokia Normandy o X real, malgrat que el seu nom comercial acabi sent un altre.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: