Ex-CEO de Ford, possible candidat per ocupar el lloc de Steve Ballmer

Compartir

Alan Mulally, actual President i CEO del conegut fabricant automobilístic nord-americà, és segons fonts properes a Microsoft citades per AllThingsD, un candidat plausible per substituir a Steve Ballmer en el càrrec de CEO.

Típica imatge d'Alan Mulally. Fotografia de Julia Gabriel a Flickr sota llicència Creative Commons

Típica imatge d’Alan Mulally. Fotografia de Julia Gabriel a Flickr sota llicència Creative Commons

Continuen les apostes i rumors sobre qui substituirà a Steve Ballmer en el màxim càrrec de la companyia de Redmond. I aquest cop no es tracta de cap alt directiu de la mateixa Microsoft, de Nokia o ni tan sols de la indústria de les TIC, malgrat que sí d’una empresa que s’ha significat per la introducció de millores de connectivitat en els seus productes: l’automobilística Ford Motor Company.

Concretament es tracta d’Alan Mulally, actual President i CEO de la famosa companyia i que amb anterioritat ja havia estat alt directiu d’un altre gegant nord-americà, l’aeronàutica Boeing.

De formació com a enginyer, Mulally va iniciar la seva escalada a Boeing a partir de la seva entrada a la companyia el 1969 i fins al 2006, any en què va canviar el sector aeronàutic per passar a l’automobilístic entrant a Ford directament com el seu CEO i en substitució d’un dels hereus de la família fundadora.

Durant el seu mandat, Mulally ha tret a Ford del baix moment en vendes que l’empresa va encetar a finals de la dècada dels noranta del segle passat i es va perllongar fins a principis d’aquest segle, tornant-la a convertir en líder de mercat. El mateix Ballmer ja va lloar el seu possible successor en un article de la prestigiosa revista Time pels seus èxits dirigint Ford.

Segons apunta el rotatiu en línia AllThingsD basant-se en fonts properes a Microsoft que han preferit quedar-se en l’anonimat, Mulally podria estar essent convençut des de Microsoft, atès que ocupa una molt bona posició a la llista de possibles candidats a CEO de la companyia de Redmond, fins i tot podria ser la primera plaça.

La intenció de Microsoft podria ser aportar una mica d’aire fresc a la gestió de l’empresa, portant una persona no només des d’una altra companyia, si no també del sector tecnològic, ja que podria aportar noves maneres de fer i de veure les coses. Tant Microsoft com el mateix Mulally han declinat fer comentaris sobre la situació.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: