Excel·lents perspectives per a la indústria del videojoc a l’Estat Espanyol

Compartir

Estudi apunta a un creixement del 130% en la facturació d’aquest sector al llarg dels propers tres anys.

L’Associació Espanyola d’Empreses Productores i Desenvolupadores de Videojocs i Software d’Entreteniment (DEV) ha presentat a Madrid el Llibre Blanc del desenvolupament espanyol de videojocs, una anàlisi del sector que ha estat patrocinat per U-tad, Centre Universitari de Tecnologia i Art Digital, i que ha comptat amb el suport de l’ICEX.

La indústria estatal del videojoc va facturar 313,7 milions d’euros el 2013, xifra que situa al sector entre les principals indústries estatals de continguts digitals. A més, s’estima que les vendes del sector creixeran fins als 723,6 milions de facturació en un període de tres anys, una taxa anual composta del 23,7%.

Més de la meitat d’aquesta indústria es reparteix a parts iguals entre Madrid (29,8% de les empreses) i Catalunya (27,1% del teixit empresarial, principalment a Barcelona). En tercera posició i a molta distància s’hi troba Andalusia, amb un 8,1% de les empreses.

El principal mercat de tot aquest teixit empresarial és l’exportació, amb més de la meitat de les vendes (56%) fora de les fronteres espanyoles. Dels mercats exteriors, el principal és l’europeu amb un 24,3% de les vendes, seguit del nord-americà (Estats Units i Canadà) amb un 19,3%, i el llatinoamericà amb un 8,1%.

Aquesta bona marxa s’ha reflectit en l’ocupació generada per aquest sector, sempre segons els resultats del present estudi: el 2013 va generar un 29% més de llocs de treball, i es preveu que fins al 2017 segueixi creixent a un ritme del 21% anual. D’aquests nous llocs de treball, el 65% té caràcter indefinit.

Els professionals tant catalans com espanyols del món del videojoc són cotitzats internacionalment, i si a això se li afegeix que l’Estat és un pol d’atracció per a una indústria que valora la creativitat, tenim un panorama en què tant és fàcil que floreixin les empreses i estudis locals, com que vinguin de fora per establir-se o buscar mà d’obra per treballar en projectes in situ.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: